Nyheder

2007
December

Så er endnu et år ved at rinde ud, og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for et godt år til alle vores trofaste hjælpere i team Gribsvad, samt dem, der også har været flinke til at give en hånd med til shows, når vi havde fået fyldt bilen lidt rigeligt.

I - og alle vores welsh-venner - ønskes hermed en rigtig

glædlig jul og et godt nytår

Vi ser frem til endnu et godt pony-år i 2008

Hilsen Benth & Tove

Her starten af december tog vi afsked med Twyford Tucsan, der nu er at finde i sit nye hjem i Sverige, vi ønsker den nye ejer held og lykke med ham.

 
November

Så kom de nye ponyer til Gribsvad - 4 stk. ialt. En veludviklet 1-års sec. C hingst, Redpools Gatsby (Parvadean Gelert/Redpools Duet/Parvadean Dante), som vi regner med skal bruges til nogle af vores hopper i 2008.

Gatsby har været showet i Wales som føl og åring, og har bl.a. opnået følgende resultater:

- Nr. 1 og reservechampion NPS, area 12 (føl)

- Nr. 2 Monmouth show (føl)

- Nr. 1 og reserve champion West Mercia show (føl)

- Nr. 1 Avon & Border Show (1 års)

 

Desuden fik Tove 3 nye sec. A føl (to hingste og en hoppe) at klappe hjemme på "farmen", alle kommer de fra et rigtgt gammelt "hill pony" stutteri, Llwynneath. Hoppen er brun og hedder Jennywren (til højre på nedenstående foto, med blå grime, mor: Ll. Jenny e. Maesgwyn Spice), den brune hingst hedder Inca (I midten på foto, mor: Ll. Ivybud e. Whatehall Louis) og den rødskimlede hingst hedder Emlyn (til venstre på foto, med rød grime, mor: Ll. Emily e. Mountsigne Bumble Bee), og faren til alle føl er Castellau Utgorn (Llwynan Tip Tip/Castellau Venetia/Penboeth Raffles), så det er realtivt nye afstamninger her i Danmark. De er alle faldet godt til allerede, dog kræver de lidt arbejde, især føllene, som er totalt "vilde", er kommet direkte fra de walisiske bjerge, så de skal lige vænne sig til mennesker. Men vi er godt tilfredse med dem alle, og glæder os til at se, hvordan de udvikler sig fremover.

November startede ikke alt for godt. Lørdag d. 10 var en meget trist dag for os, vi måtte tage afsked med en af de første hopper født her på stutteriet, Gribsvads Nitus. Hun blev født i 1988, og har givet os 13 føl, bl.a. Gribsvads Ni-Né, som vi stadig har og som er mor til endnu et par hopper her der er i avl. Dette gør Nitus til oldemor til flere af stutteriets ponyer. Ud over at have sat sit præg på avlen her, var Nitus også en super kørepony med et dejligt temperament, som går igen i hendes afkom, der har vist sig at være særdeles gode brugsponyer.

Tak til Nitus for 19 gode år! Æret være hendes minde.

 

 
Oktober

ERFA-dag

Knap var vi landet fra vores tur til Wales, før der var gang i "pony-halløjet" igen. Lørdag d. 27. oktober var det vores tur til at have sec. C Erfa-gruppen på besøg, og vi var ca. 20 personer i alt. Vi mødtes på firmaadressen, hvor Malene og Emma viste årets føl frem, alle efter Dorthealyst Typhoon. De blev vist lidt i "familier", så vi kunne se sammenhængene. Desuden så vi et par ungdyr, bl.a. helsøskende til føllene, så ligheder og forskelle kunne udpeges.

Derefter tog vi hjem for at spise den medbragte mad, og samtidig diskutere ponyer. Snakken gik livligt, og emner som priser på ponyerne samt hingstemuligheder nu og i fremtiden blev ivrigt debatteret.

Afslutningsvis gik vi lidt udenfor gruppens "emne", og så stutteriets flok af sec. A ponyer.

En god dag med godt vejr og hyggeligt selskab.

 

 

En tur til Wales

Torsdag morgen tog vi flyet fra Billund til London Gatwick, hvor vi havde lejet en bil. Charlotte var stifinder, med Bjarne og jeg som piloter i venstre side.

Vi var først en tur på Springbourne stutteriet, og så der nogle betragtelige hopper med et super bringe mål. Vejret var helt fantastisk. 

Derfra så vi sektion C på Redpools stutteriet, en lille flok hopper af særdeles god kvalitet  og en hingst med super temperament.  Der fik jeg mod på en 1 års hingsteplag, Redpools Gatsby, som jeg købte.

Fredag morgen var vi på cob auktion, og så det, som var der. Så priser, så kvalitetsbrugsdyr og almindelige dyr. Det samme gentog sig lørdag og søndag, men ingen i gruppen blev fristet.

Mandag morgen begav vi os sydpå, hvor vi besøgte Donys stutteriet, hvor der var en del sec. C af særdeles høj kvalitet. John Kirk spurgte, om vi ville se en flok welsh mountain ponyer, som aldrig var vist. De gik i bjergene hele året, og blev aldrig håndteret. Det sagde vi ja til, og kørte nogle få km hen til naboen. Vi gik så langt op i bjergene, hvor der gik en flok ponyer af Revel-type. Dem faldt jeg for, og købte omgående tre føl, to hingste og en hoppe. Det var 2 gode steder, var vi enige om. 

Så kørte vi længere sydpå, og igen lidt op i bjergene til Hywi stutteriet, hvor vi så sec. C. Mange var sat på stald, der var mange flotte dyr og mange gode typer. en flok var lukket ud på bjerget, men de var tammme – næsten for tamme til at gå der.

Tirsdag kørte vi ud på Gower halvøen, hvor vi først besøgte Windmill/Blaencila stutteriet, der avler både A og C. Først så vi A’erne, en særdeles god flok med de rigtige hoveder, rigtige A’er og utroligt ens. 

Også flokken af sec. C var meget ensartet og af høj kvalitet. 

Derfra kørte vi om på den anden side af halvøen, hvor vi på Cefn stutteriet så både sec. A og C af forskellig kvalitet og størrelse. 

Derefter kørte vi ud på spidsen af Gower, hvor vi så vand og natur, vejret var stadig helt i top, det var utroligt flot.

Så kom onsdag og vi var klar til at rejse hjem, men først skulle vi lige til forbi Twyford stutteriet. Også her var naturen helt noget for sig, og ponyerne var, som jeg havde forestillet mig, samme type som vi altid har set.

Derefter gik turen hjem efter 7 dage med solskin, heste og natur - en utrolig afslappet tur. Tak til Charlotte, Bjarne, Malene og Tove for god ro og orden. Benth.

 

 
September

Årets sidste show for vores vedkommende var føl- og plageskuet i Nr. Snede. Vi havde sat alle sejl til - trods stormen! - og fyldt to lastbiler, så vi ialt havde 15 ponyer med, her et lille udpluk:

Det gik supergodt, alle fik røde rosetter med hjem. Det gjorde at alle vores føl og deres mødre skulle deltage i følfinalen, hvilket krævede 10 personer til at holde i den anden ende af snorene - tak for hjælpen! Her opnåede vi en 2. og en 4.plads, med vores 2 sec. C hoppeføl, så det var flot.

Herunder samtlige resultater:

Gribsvads Rebecca, sec. A hoppeføl, nr. 1 i klassen med karaktererne 9-9-8-8-9

 

Gribsvads Petula, sec. A hoppeføl, nr. 3 i klassen med karaktererne 9-8-7-7-9

 

Gribsvads Mr Skye, sec. A hingsteføl, nr. 2 i klassen med karaktererne 9-9-8-9-9

 

Gribsvads Michelle Jo, sec. C hoppeføl, nr. 1 i klassen og reserve BIS i følfinalen med karaktererne 9-9-9-9-9

Gribsvads Vicki Jo, sec. C hoppeføl, nr. 2 i klassen og nr. 4 i følfinalen, med karakterene 9-8-8-8-8

Gribsvads Bonzo, sec. C hingsteføl, nr. 4 i klassen med karaktererne 8-8-8-8-8

 

Gribsvads Laila Jo 1 -års sec. C hoppe, nr.1 i klassen med karaktererne 9-8-8-8-8

 

Gribsvads Rossi, 1- års sec.C hingst, nr. 2 i klassen med karaktererne 9-8-7-7-8

 

Menai Cadwyn, 2-års sec. C hingst, nr. 2 i klassen med karaktererne 8-8-7-7-8

Med i Cadwyns klasse var også en "eks": Gribsvads Bjuti Jo, en 2-års sec. C hoppe, der også klarede sig godt - tillykke til Kurt Nielsen, Herning

Tak til fotograferne; Ann Louise Jørgensen, Maiken Holm og Charlotte Jensen for de fine fotos.

 
August

Sidste arrangement i august er Det fynske Følskue, og vi havde fyldt et par lastbiler med ponyer, så vi kunne deltage, som vi plejer.

Det var "drengenes" tur til at starte, og første føl i ilden var Gribsvads Mr Skye, som var med i en god klasse af sec. A hingsteføl. Vinderen af klassen endte med at blive skuets bedste hingsteføl, og Mr Skye opnåede en 3.plads med karakterene 8-8-7-7-7. Billede følger senere....

Næste føl var sec. C hingsteføllet Gribsvads Bonzo, som var op imod et meget ponypræget føl, hvor Bonzo nok er lidt mere til den cobby side. Dommerne foretrak ponytypen, men vi klager bestemt ikke over en 2.plads, når den var med de flotte karakterer 8-8-8-7-8.

 

Så blev det piegernes tur, der havde vi 4 stk. med ialt, to sec. A og 2 sec. C. De 2 sec. A var de eneste i klassen, så de blev nr. 1 og 2, dog lå de meget tæt - kun et enkelt point skilte dem ad. Vinderen blev Gribsvads Petula, der fik karaktererne 8-8-8-8-8.

Trekvart-søsteren Gribsvads Rebecca lå som sagt lige i hælene, idet hun opnåede næsten lige så gode karakterer: 8-8-8-7-8.

Vores bedste resultat rent karaktermæssigt gik til sec. C hoppeføllet Gribsvads Michelle Jo, der viste sig rigtigt godt i en superklasse af sec. C hoppeføl. Det blev til en 2.plads med karakterene 9-8-8-8-8, kun slået af det senere bedste hoppeføl på dagen.

Hun blev skarpt fulgt af et nært familiemedlem, Gribsvads Vicki Jo (samme far, og mødrene er mor/datter), som ligeledes fik fine karakterer, 8-8-8-8-8.

Alt i alt en rigtig god dag, vi havde 6 føl med, hvoraf de 5 tog røde rosetter med hjem, så det kunne næsten ikke være bedre. Og som sædvanligt blev showet afviklet i en hyggelig atmosfære i samvær med andre welsh-folk. Endelig en stor tak til det trofaste team af hjælpere!

 

 

Så blev det tid for lidt opdateringer rundt omkring. Der er nye ponyer på salgslisten, ligesom der er tilføjet eller udskiftet flere fotos på alle sider.

August er traditionelt tid for årets kåring, og selvfølgelig skulle vi have ponyer med. Vi havde i sec. A valgt at tage Gribsvads Nisun og Gribsvads Sipsy med, og de var inde i en stor klasse med rigtigt gode ældre hopper, så det var en hård klasse. Sipsy endte på en 5. plads og opnåede kåring i 2.kl.A. I showklassen var der om muligt endnu større konkurrence, så her endte Sipsy på en 6.plads.

Nisun fulgte lige efter, men måtte på "den anden side af stregen" og opnåede kåring i 2.kl.B, og i den store flotte showklasse, blev det til en 8. plads.

I sec. C havde valgt at tage Gribsvads Musie med, men hun faldt ikkelige i dommernes smag, og måtte nøjes med en kåring i 2.kl.B. Vi er selv meget glade for hende, og prøver da sikkert at komme med hende igen en anden gang. I showklassen opnåede hun en 4. plads.

Hendes føl, Gribsvads Dolly, opnåede en flot 2.plads i showklassen for sec. C føl, så det er vi godt tilfredse med.

 

Flydon Harri, der er far til vores føl i år, deltog også, og opnåede kåring i 2.kl.A - tillykke til de nye ejere, Stutteri Bjerregård.

Vi havde en rigtig god weekend, selvom vi måske godt kunne have ønsket os lidt bedre resultater, men man kan jo ikke vinde hver gang.... Til gengæld kan vi ikke klage over arrangementet, god stemning, skønt vejr og masser af welsh folk - både nye og gamle - så det var ikke så ringe endda!

 
Juni

Så blev det tid for dyrskuet i Odense. Vi havde tilmeldt en sec. A og en sec. C følhoppe, Gribsvads Rau med hoppeføllet Gribsvads Rebecca efter Flydon Harri ved siden, og Gribsvads Musie havde også et hoppeføl med, Gribsvads Dolly. Begge hopperne fik 22 points, og Rebecca deltog i konkurrencen om skuets bedste føl, hvor hun var lige ved og næsten, og havnede på en 4.plads.

Gribsvads Rau

Gribsvads Rebecca

Gribsvads Musie

Gribsvads Musie deltog også i travløb in-hand, hvor hun var med helt fremme og med i finalen, men måtte dog se sig slået af en travhest!

Endnu en Gribsvad pony var udstilet, idet Berit Hansen havde taget sin sorte 2-ås hoppe Bonny med, og også hun opnåede 22 points. Tillykke.

Trods en del vand fra oven var det et godt dyrskue, og det holdt da tørt på et af de vigtigste tidspunkter - fællesspisningen lørdag aften.

 

Vi har fået alle vores føl nu - se billeder på siden med Føl 2007. Vi har også fået en hilsen fra Gribsvads Tango, der er udtaget til DM i spring, se mere under Brugsponyer.

Et stemningsbillede - 1 års hingste, der hygger sig

 

Det nye Juni Show i Broby var så næste punkt på programmet, et initiativ, der fik en god start, håber det kan blive en tradition her på Fyn i årene fremover. Også her havde vi taget et udvalg med - dog kun sec. C denne gang - og da det var show efter engelsk mønster blev der ikke givet karakterer, ponyerne blev oprangeret i klasserne, og nr. 1 og 2 fra hvar klasse gik videre til de respektive finaler.

Vores første ponyer i ringen var sec. C hoppeføllet Gribsvads Dolly og den 1 års sec. C hoppe Gribsvads Laila Jo, der blev hhv. nr. 2 og 3 i klassen, der blev vundet af Thers Dancing Danielle.

I næste klasse havde vi Gribsvads Musie med, og hun blev nr. 2 i klassen, kun slået af den senere champion Aberlour Gwalia. Musie løb også med titlen som reserve hoppe champion sec. C.

Menai Cadwyn blev nr. 2 i sin klasse og endte som reserve hingste champion sec. C efter Corscaron Cardi.

Igen en god dag i dejlige omgivelser og godt vejr, en anelse køligt, men tørvejr!

 
Maj

Næste show var Plageskuet på Fyn, hvor vi også havde en rigtig god dag - vi havde valgt at tage en hel kollektion af ponyer med, 6 stk. ialt.

Den første på banen var Gribsvads Niko, en 1-års sec. A hingst, der fik de flotte karakterer 8-8-7-7-8, og dermed adgang til finalen.

Næste hingst, der skulle i ringen var den 1-års sec. C Gribsvads Bobby, der vandt sin klasse med samme karakterer som Niko, og ligeledes kvalificeret til finalen. Bobby er siden solgt, vi ønsker de nye ejere held og lykke med ham.

 

Den 1-års sec. C hoppe, Gribsvads Laila Jo kom på en 2. plads i en meget stærk klasse, hvor alle 3 deltagere endte med 8 i helhed, og fik derfor også adgang til finalen.

 

Så blev det tid for de 2-års, hvor vi havde valgt at vise vores nye sec. A hngst Elcon Bandana. Han blev nr. 3 i sin klasse med karaktererne 8-7-7-7-7.

Næste fremvisning var den 2-års sec. C hingst Menai Cadwyn, der fik karaktererne 8-7-8-7-8, og dermed også en finaleplads.

 

Sidst men ikke mindst viste vi vores to 2-års sec. C hoppe, Gribsvads Bjuti Jo. Hun fik samme karakterer som sin halvsøster Laila Jp, nemlig 8-8-8-7-8, og atter en finaleplads var sikret.

Alt i alt en rigtig god dag med 5 ud af 6 ponyer med 8 i helhed, og deraf følgende finaleplads - vi kan kun være tilfredse.

 

 

Et lille stemningsbillede af "Drengebanden" her på stutteriet - en lille flok 2-års hingste, der går og hygger sig gevaldigt sammen.

 
Der er efterhånden kommet en del føl til verden, så vi har oprettet en side specielt til dem - tag et kig her: Føl
 

Vi har fået endnu en hilsen fra Sverige, denne gang fra de nuværende ejere af Gribsvads Max:

Hej Stutteri Gribsvad,
Vi är familjen Bülling som tog över Gribsvads Max från familjen Lindahl i okt-05. Min dotter Inez Bülling rider Max. Vi bor på västkusten på Tjörn, Sverige. Max är värd sin vikt i guld!!Min dotter rider honom i hoppning och skall rida terräng, fälttävlan med honom. Just nu tävlar hon L:B och skall debutera L:A. Han går fram överallt, han är som en Crosscountry. Mailar över några bilder, Max är den mest fantastiska häst Inez drömt om. Förhoppningsvis kommer nästa dotter ta över honom.
Vänliga Hälsningar Sara Bülling

Som I kan se, er Max til stor glæde i Sverige, hvilket selvfølgelig også glæder os her på Stutteriet. I kan se nye fotos af ham under Brugsponyer.

 
April

Så er showsæsonen i fuld gang, og vi lagde ud med at køre til Plageskuet på Dorthealyst, hvor vi havde 5 ponyer med, hvor ALLE blev klassevindere - og de 4 af dem fik ovenikøbet en rød roset.

De ponyer, vi havde med, var:

Gribsvads Laila Jo (foto: Laila Larsen)

Hun vandt klassen for 1-års sec. C hopper (nr. 1 af 5) med følgende flotte karakterer: 9-9-8-8-9, og fulgte dermed op på sidste års succes.

 

Gribsvads Niko

Niko fik også flotte karakterer i en god klasse med 1-års sec. A hingste, nemlig 8-8-7-8-8

 

Gribsvads Bobby

Bobby var alene i sin klasse for 1-års sec. C hingste, da de andre tilmeldte ikke dukkede op (de turde nok ikke....), men det forhindrede ikke Bobby i at få nogle fine karakterer, 8-8-7-7-8, og dermed endnu en rød roset til samlingen.

 

Gribsvads Bjuti Jo (foto: Laila Larsen)

Næste levende billede var Bjuti Jo, som fortsatte successen med røde rosetter og førstepladser, idet hun vandt klassen for 2-års sec. C hopper (nr. 1 af 3) med de fornemme karakterer 9-8-8-8-8, så også hun var sikret en plads i finalerne.

Menai Cadwyn

Sidst - og måske også mindst - havde vi den 2-års sec. C hingst Menai Cadwyn med. Eller rettere sagt 1½ års, da han er født meget sent på året, og derfor er han nok lige knap så stor og veludviklet som hans ligesindede. Han opnåede karakterene 7-7-8-7-7, samt en fløjplads.

Alt i alt en rigtig god dag med særdeles tilfredsstillende resultat for os alle, også selv om vi skulle op og af sted før en hvis herre fik sko på, og selv om de havde glemt at tænde for varmen om formiddagen.

 

 

Salgslisten er opdateret - tag et kig på den og se, om der er noget du kan bruge. Der er også andre til salg, så kontakt os hvis du leder efter noget, der ikke lige står på listen.

Og føllene begynder så småt at komme, her er et hingsteføl i fuld fart (F. Flydon Harri, mor Gribsvads Sagi):

 

Fra Sverige er der kommet et par hilsener fra glade ejere af Gribsvad-ponyer. Gribsvads Rosehal bruges både til ridning og avl, han ses her til show, hvor han opnåede 42 point, og titlen som Best-in-Show.

Han har livstdislicens i Sverige, og bedækkede 6 hopper sidste sommer, så det bliver spændende at se, hvordan de falder ud. Hvis du vil se Rosehal under rytter, så kig under punktet brugsponyer

Og en anden hilsen fra Sverige kommer fra en familie, der købte Gribsvads Max for 3 år siden, og som har været meget glade for ham. Datteren brugte ham som springpony, med særdeles gode resultater (se under brugsponyer), men hun er nu vokset fra ham, så han er nu til mindst lige så stor glæde for en anden pige i Sverige.

Dejligt at høre, hvordan det går med Gribsvad-ponyerne rundt omkring i verden.

Hvis du også har en, vil vi da meget gerne høre fra dig.

 
Marts

 

Så er foråret på vej!

Årets første føl kom torsdag d. 8. marts. Det var den "gamle" hoppe Gribsvads Rau, der fik sit første føl, hoppeføllet Gribsvads Rebecca efter Flydon Harri.

Der er nye heste på salgslisten, så hvis du mangler en pony, har vi næsten helt sikkert en du kan bruge.

 
Februar
De unge hingste hygger sig i deres nye stald.

 
Januar

Vi vil hermed gerne takke de godt 40 welsh enthusiaster, der var mødt op til vores "Åbent Hus" arrangement. Dejligt at så mange ville trodse vejrguderne (det var hamrende koldt!) og komme fra nær og fjern og være med til at gøre dagen hyggelig. Også tak til hjælperne for et stor arbejde med at gøre det hele klart. Vi håber, at I alle har haft en god dag - det havde vi!

Hilsen Benth & Tove

Team Gribsvad

 

 

Arkiv 2006