Nyheder

2008
 
December

Så er året ved at være omme, og vi er allerede i fuld gang med at udvælge de ponyer, vi vil fremvise i 2009, så vi kan være klar til at vise vores dejlige ponyer i showringene.

Det har været et godt år med mange gode oplevelser, både på ponyfronten - ikke mindst kulminerende med den flotte BIS-titel, som Gribsvads Baltzer opnåede ved Nordjysk Følskue - og på "hjemmefronten", hvor vi havde alletiders fødselsdagfest. Tak til alle, der var med til at gøre min fødselsdag til en rigtig god dag (eller rettere sagt: 2 gode dage), som jeg ikke glemmer lige med det samme. Endelig en tak til de trofaste hjælpere i Team Gribsvad, vi håber I er klar igen i 2009.

Vi vil herfra gerne ønske Jer alle en

RIGTIG GLÆDELIG JUL OG ET GODT NYTÅR!

VI SES I 2009!

 
November

Årets sidste udstilling satte prikken over i'et for en god showsæson. Vi deltog med 6 føl ved det Nordjyske Følskue i Brovst, og sec. C hingsteføllet Gribsvads Baltzer endte med at snuppe den fornemste titel: BEST-IN-SHOW!!! Han har taget tilløb gennem hele sæsonen, været med langt fremme næsten hver gang, men endelig lykkedes det - HURRA!!!

 

De andre føl gjorde det også ganske godt, det blev til ialt tre 1.pladser, to 2.pladser og en 5.plads, så vi klager bestemt ikke.

Gribsvads Silas vandt sin klasse foran to gode sec. A hingsteføl, Gribsvads Pearl blev nr. 2 i en stor klasse med 7 gode hoppeføl, hvor Gribsvads Sille endte på en 5. plads. Hun er født allerede i januar, så hun var ved at være mere plag end føl, og var vokset noget fra hinanden. Gribsvads Baltzer var alene i sin klasse, men opnåede både titlen som bedste hingsteføl og Best-In-Show. De to sec. C hoppeføl var op imod hianden, og denne gang var det Gribsvads Molly, der trak det længste strå og vandt over Gribsvads Mehle Jo.

Alt ialt en god dag deroppe i det kolde nord, men det var bestemt køreturen værd!

Hilsen fra Norge!

Vi har fået en hilsen fra Gribsvad Ros, der er i Norge. Ros er ved at blive redet til, og det går over al forventning. Her et billede af Lise og Ros i aftenbelysning - se flere fotos under brugsponyer.

 
Oktober

Vi lagde ud med stutteribesøgsarrangement den første søndag i oktober. Dagen startede med morgenbord og silende regnvejr hos Fakla, derfra kørte man videre til Cashella, som begge viste alle deres ponyer frem. Derefter mødtes alle deltagere (ca. 20 personer) hos os herhjemme på gården, hvor vi så vores sec. A, og derefter indtog den medbragte mad i laden. Da alle var blevet nogenlunde mætte kørte vi videre til firmaet, hvor sec. C'erne går, og de blev ligeledes vist frem for "beundrerne". Tak til alle for god opbakning - og ikke mindst tak til hjælperne, der gjorde alle ponyerne klar og fremviste dem på bedste vis.

 

Derefter gik turen igen til Wales og England, og endnu engang var det Cob-auktionen, der var på programmet. På vej til Builth Wells besøgte vi Oldeworlde stutteriet, der havde få med gode sec. C, blandt andet så vi her forældrene til Marianne Seidenfadens unghingst Bluehaven Diesel. Vi var så til auktion lørdag og søndag hvor vi så mange gode ponyer til rimelige priser, også nogle enkelte "højdespringere", så det var stort set som det plejer at være. Derefter skulle turen gå nordpå, idet vi havde udset os området omkring Manchester til årets stutteribesøg. Først besøgte vi dog igen i år Donys stutteriet, der var flyttet til Builth, ja faktisk have de udsigt over Royal Welsh Showground fra deres hus. Derefter besøgte vi Bluehaven, Cyntaf, Glynwyn, Tymor og endelig på vejen til lufthavnen, Corstan stutterierne. Vi så rigtigt mange supergode ponyer, primært sec. C, men der sneg sig også et par sec. A og D ind, bl.a. ind til flere Royal welsh vindere. En god tur, og endnu engang med godt vejr, til trods for den ellers meget våde sommer og efterår de har haft i Storbritannien. Det bar markerne bestemt præg af, ponyerne gik i mudder til knæene flere steder, og selvfølgelig regnede det også mens vi var der - bare ikke når vi var ude og kigge ponyer!

 

 
September

Vi startede vognen første lørdag i september og vendte snuden mod Nr. Snede, hvor vi skulle til føl- og plageskue.

Vi havde 2 føl med, begge sec. C, hvor Gribsvads Baltzer igen vandt sin klasse og med halv-søsteren Gribsvads Mehle Jo på en 3. plads Baltzer var også med langt fremme i følfinalen, hvor han endte på en flot 3. plads.

De to 1-års sec. A vi havde valgt at tage med; Llwynneath Jennywren og Llwynneath Emlyn blev begge nr. 2 i deres respektive klasser.

Vi havde også taget et par 1-års sec. C hopper med - Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Vicki Jo - og de endte som hhv. nr. 1 og 4 i samme klasse, der var blandet med sec. D.

Som eneste 2-års havde vi taget sec. C hoppen Gribsvads Laila Jo med, men hun var ikke rigtigt i form, og måtte denne gang nøjes med en 3. plads i klassen. Til gengæld var vinderen af samme klasse også en Gribsvad pony, nemlig hngsten Gribsvad Bobby, der førte sig frem på mest blærede vis hele dagen igennem - tillykke til udstillerne!

 

 
August

Sidste lørdag i august byder traditionen tro på Fyns Følskue på Allerupgård.

I år havde vi kun 3 sec. C føl med, vi havde også tilmeldt en sec. A, men den blev lettere skadet, så den lod vi blive hjemme på rekreation. Gribsvads Baltzer lagde ud med at vinde sin klasse med karakterene 8-8-8-9-8, det var det eneste hingsteføl vi havde med, og han endte som nr. 6 i finalen af alle føl. Af de to hoppeføl var Gribsvads Mehle Jo bedst på dagen, idet hun blev nr. 2 i sin klasse med de flotte karakterer 8-7-8-8-8, mens Gribsvads Molly kom på en 4. plads med karakterene 7-7-8-8-7 i et superflot hold med rigtigt gode føl. Så vi var godt tilfredse med dagens resultater, og som sædvanligt havde vi en god dag på Allerupgård.

 
Juli

I år var det juli, der var kåringsmåneden, og vi drog af sted til Dorthealyst med et lille udsøgt hold af ponyer. Vi havde valgt at tage Gribsvads Rosinu med til kåring, og det gik fint, hun blev kåret i 2.kl.A og stod fløj, et tilfredsstillende resultat ved en kåring, hvor kun 3 ponyer blev kåret i 1.kl. Og om søndagen opnåede hun en 4. plads i en særdeles stærk klasse med gode sec. C ponyer.

Vi havde også valgt at tage Laila Jo med til showklasse, men hun var for en sjælden gangs skyld ikke helt i gear, så hun endte på en 5. plads i et flot hold af sec. C ungdyr.

Endnu en Gribsvad hopper var mødt til kåring, nu med ny ejer, nemlig Gribsvads Rosmarin, der også blev kåret i 2.kl.A - tillykke til udstillerne.

Kåringen faldt også sammen med min (Benths) fødselsdag, som blev fejret på behørig vis, både under "private former" under baldakinerne og mere "offentligt" til aftenfesten, hvor der blev disket op med taler, lagkager og meget mere - tusind tak til alle for de flotte ord, gaverne, overraskelsen - ja, det var meget overvældende, at så mange ville fejre min fødselsdag.

 

 
Juni

Vi nåede lige en pony-fri weekend inden det gik løs igen, denne gang var det Det fynske Dyrskue, der var målet. Her havde vi begrænset os lidt og kun taget 3 hopper (og 2 føl) med. Vi havde igen prøvet med Gribsvads Palina, som opnåede 22 points. Hun fik en god beskrivelse, med bl.a. særdeles god type, dejligt hoved, god overlinje, gode lemmer og hove, lige bevægelse. Men hun var urent gående (har nok trådt forkert ved transport), så bevægelsen var ikke noget at råbe hurra for på dagen, derfor kunne det retfærdigvis ikke blive til mere.

Gribsvads Lady Jo og Gribsvads Laila Jo opnåede begge 23 point, også med gode beskrivelser, der indeholdt fraser som: Særdeles god type, Kønt udtryksfuldt hoved, særdeles god skridt og god trav (Lady), og Laila henrykkede mest med at være en veludviklet plag af god type, og med en særdeles god trav.

Som altid bød Dyrskue-dagene på hyggeligt samvær, fællesspisning morgen og aften, og for en gangs skyld var vejret også med os - kun en enkelt seriøs regnskylle blev det til - og selvfølgelig under uddelingen af ærespræmierne, anderledes kan det vist ikke være.

***

Juni-showet på Fyn løb i år af stablen 31/5, så om det skal stå under nyheder for maj eller juni..... Nå, men vi deltog igen med en lille flok ponyer, og var også denne gang ganske godt tilfreds med de bedømmelser vi fik fra den hollandske dommer, Henrie Leeuwenhague.

Vi lagde ud med Llwynneath Jenny-Wren, der blev nr. 2 i sin klasse, og viste sig rigtigt godt.

I næste klasse var det Gribsvads Nikos tur, men han faldt ikke helt i dommerens smag, og måtte se sig slået af damerne i holdet - vi synes nu han så godt ud:

Så var det Gribsvads Palinas tur, hun fik ikke vist sig så godt som hun kan, og var oppe imod nogle supergode hopper, der var mere den ønskede type den dag, så hun endte som nummer 4.

Til gengæld var dommeren mere begejstret for hendes føl, Gribsvads Patricia, som blev nr. 1 i klassen - og med gode ord med på vejen.

 

Så blev det C'ernes tur, og vi lagde ud med Gribsvads Michele Jo, som blev nr. 2 i sin klasse. Hun synes åbenbart at dommeren skulle se hvordan hun virkelig kunne gå, så hun førte sig frem i "fri dressur"

Vi ved ikke om det var det, der imponerede så tilpas meget, men hun endte da med at løbe med titlerne som reserve ungdyr og reserve hoppe champion sec. C.

Næste i ringen var Gribsvads Laila Jo, som som sædvanligt gjorde en god figur, og vandt sin klasse - hun er altid sjov at have med.

Så blev det Gribsvads Lady Jos tur, og hun fik en flot 2.plads i sit hold, kun slået af den senere overall reserve champion.

Hendes føl, Gribsvads Jano Jo II, fik også en 1.plads i sit hold, og siden hen titlen som reserve hingste champion, sec.C. godt gået i så ung en alder - det tegner godt.

 

Endelig viste vi en lille familiegruppe, bestående af 3 døtre ud af Gribsvads Little Jo (ikke udstillet), nemlig Gribsvads Michele Jo, Gribsvads Laila Jo og Gribsvads Lady Jo, der ydermere havde sønnen (og dermed Little Jos barnebarn) med, Gribsvads Jano Jo II. Dommer Henrie Leeuwenhague kom med rosende ord om gruppen, og et råd om at måske prøve med lidt større hingste i den videre avl, så de ikke endte med at blive til den lille side. Men dejlige typer og god bevægelse var kendetegnende for gruppen.

En lang, varm og lidt blæsende dag var slut, alt i alt igen en god og hyggelig dag i welsh-venners selskab - vi kommer igen til næste år.

Tak til Ann Louise Jørgensen for billederne!

 
Maj

Så er de sidste føl snart ved at være kommet, der mangler lige et par sec. C endnu, men indtil de er dukket op, så nyd billederne af dem, der allerede er i fuldt vigør - se dem her: Føl 2008

En del af disse føl vil blive til salg, når de er klar til at flytte hjemmefra, så skynd dig, hvis du vil være førstevælger. Desuden er salgsiden opdateret med plage, både hopper og hingste og også både sec. A og C.

***

Traditionen tro blev det fynske plageskue afholdt 1. lørdag i maj, og atter blev bilen fyldt op med plage - heldigvis var der ikke så lang vej denne gang!

Vi lagde ud med Llwynneath Inca, som blev nr. 2 i sin klasse med karakterene 7-7-7-6-7, kun slået af Fakla Jengis-Khan, der senere endte som nr. 3 i BIS-konkurrencen.

Halvsøsteren Llwynneath Jennywren fortsatte i samme spor som til de foregående shows, idet hun vandt kalssen for 1-års sec. A hopper med karakterene 8-8-8-6-8, og fik dermed adgang til finalen.

Og også som ved sidste show måtte Gribsvads Vicky Jo og Gribsvads Michele Jo se sig overhalet af Fjordglimts Miss Gucci. Men de fik igen pæen karaktere, hhv. 8-7-8-7-8 til Vicky og 8-8-6-6-7 til Michele. Og det er ingen skam at stå efter den senere BIS-vinder.

Så blev det tid for de 2-års, og her lagde vi ud med Redpools Gatsby, der igen var uden konkurrence i sinklasse, og endte denne gang med karaktererne 7-7-7-6-7. Gribsvads Laila Jo var med i en blandet klasse af meget forskellige sec. C typer, hvor hun denne gang endte på en 3.plads med karaktererne 7-7-7-6-7.

Det var sidste "mand" på banen, så var endnu en dejlig showdag ovre - og det støvede slet ikke i ridehuset; den ros skal de have!

 

 
April

Sidste lørdag i april gik turen så til Sjælland. Af en eller anden grund lykkedes det gerne sjællænderne at få lavet en tidsplan, der gør at os, der kommer langvejs fra ALTID skal ind i den første klasse - og som regel også i den sidste. Så det er uden diskussion den længste showdag vi har i løbet af foråret. I år var selvfølgelig ingen undtagelse, men vi havde valgt at tage samme hold med som til Brovst, så alle var nemme at have med, selv om de skulle læsses før en vis herre fik sko på.

Gibsvads Laila Jo var med i et rigtigt spændende hold af 2-års sec. C hopper, med 6 tilmeldte - og 5 fremmødte - hvor hun endte lige i midten, med fem 8-taller, hvilket vidner om den høje kvalitet, der var i klassen.

Redpools Gatsby var ene i klassen, idet hans konkurrent ikke mødte op, og han endte med karaktererne 7-7-7-6-7.

De 2-års var på om morgenen/formiddagen, hvor det stadig var hamrende koldt og delvist tåget. Men over middag brød solen igennem, og vi kunne nyde frokosten i det grønne. Derefter var det åringernes tur, og det gik fint.

Llwynneath Jennywren vandt sin klasse, med rigtigt gode karakterer, 8-9-7-8-8, mens Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Vicki Jo kom på en lidt hårdere opgave i deres klasse.De måtte se sig slået af den senere reserve-BIS Fjordglimt Miss Gucci, efterfulgt af en med "hjemmebane-fordel", Dorthealyst Chatterbox. Men trods deres 3. og 4. plads var karaktererne ikke så ringe endda, idet de begge opnåede 7-7-8-8-7.

Llwynneath Inca kom på en 2.plads i sit hold, og opnåede karakterene 7-8-8-7-7.

Så var der ikke flere tilbage i lastbilen, så vi vendte næsen hjemad efter en lang, men god dag i det sjællandske.

Billeder af ponyerne kan ses nedenfor.

***

Så har vi været af sted til årets første show, Nordjysk Plageskue i Brovst. En pæn lang køretur, men vi havde fyldt lastbilen op med 6 plage, så mange af de "små" kom ud og se lidt af verden. Vi havde en rigtig god dag, hyggeligt og med fint vejr, og resultaterne kunne vi heller ikke klage over.

Første i ringen var 1-års hoppen Lwynneath Jennywren, som lagde ud med at vinde sin klasse med karaktererne 9-9-8-7-9, og sidenhen blev hun reserve champion for 1-års, kun slået af den senere reserve-BIS. Så det var en rigtig god start.

Næste klasse var de 1-års sec. A hingste, og der var Jennywrens halvbror Llwynneath Inca med. Han fik også flotte karakterer, 8-7-8-7-8, og en 2. plads i klassen.

 

Så blev det C'ernes tur, de to 1-års hopper Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Vicki Jo i samme klasse, og de fik hhv. 8-8-7-7-8 og 7-7-8-8-7, så det var også tilfredsstillende.

 

Så blev det de 2-års tur, først vores lille Laila Jo, som klarede sig rigtigt fint, og endte med at blive bedste 2-års.

Derefter kom turen til vores nye avlshingst, Redpools Gatsby, som også endte med en rød roset, så det var dejligt.

Så alt i alt var det en dejlig dag, med 5 røde rosetter og 1 blå og et par pokaler - tak til alle for en god dag.

***

Nu begynder føllene at komme lidt efter lidt, siden sidst er der kommet 4 nye, to sec. A og to sec. C - se dem på siden med føl

***

En dejlig forårsdag fangede vi lige vores tre sultne 1.klasses hopper (e. Springbourne Herian) i fuld sving med at spise - de opdagede ikke engang at vi kom

***

Menai Cadwyn er i fuld gang med tilridning, og det går forrygende, han elsker at lave noget, og er livet gevaldigt op efter at han er flyttet ud til Malene.

 
Marts

Her i påsken har vi haft masser af besøg trods det ikke alt for gode vejr, og vi har solgt nogle af vores ponyer. Men der er ikke udsolgt endnu, der er stadig gode ponyer til salg til fornuftige priser - mon ikke vi har en, du kan bruge?

Nogle af dette års føl vil også blive til salg ved fravænning.

GOD PÅSKE !

Lidt nyt herfra: Menai Cadwyn er flyttet ud til Malene, og er påbegyndt tilridning - det går fint. Gribsvads Nisun er solgt til Britt, der planlægger at bruge hende som køre- og ridepony - vi ønsker hende held og lykke med Nisun

Endnu et par føl er ankommet, Gribsvads Fie og Gribsvads Sagi har fået hvert sit dejlige hingsteføl efter Twyford Tucsan. Billeder følger, når det engang holder op med at regne.....

 
Februar

Så har vi fået en lille hilsen fra Norge, hvor Dorthealyst Typhoon er faldet godt til i sit nye hjem. Hans nye ejere, Stald Midtbø, er vædig tilfredse med ham, og han er allerede begyndt at "arbejde for føden":

Billedet er sendt til os fra Hennie og Lise, der beklager den lidt dårlige kvalitet - det er taget med en mobiltelefon.

Januar

Computer-problemer!!! Vores computer brændte af her i midten af januar, så hvis du har forsøgt at få fat i os via mail, og ikke fået svar, så kan det være derfor. Send venligst din mail igen, så vil vi selvfølgelig svare på den - vi skulle være "fit for fight" igen med en sprit-ny computer.

***

Der er opdateret på salgslisten - tag et kig.

***

Vi er så småt begyndt at lægge planer for showsæsonen 2008 og vi forventer at deltage i følgende shows/udstillinger:

- Plageskuet i Brovst

- Plageskuet på Dorthealyst

- Det fynske Plageskue for Ponyracer

- Det fynske Juni Show

- Det fynske Dyrskue

- Kåringen

- Fyns Følskue for Ponyracer

- Jysk føl- og plageskue

Vi glæder os til at møde Jer alle i showringene!

***

Så kom årets første føl! Og det blev et dejligt livskraftigt sec. A hoppeføl, der har fået navnet Gribsvads Sille. Hun er - som alle kommende sec. A føl i år - efter Twyford Tuscan, og den stolte moder er Gribsvads Sipsy.

***

Så er vores hingst Dorthealyst Typhoon solgt, og vel ankommet til sit nye hjem i Norge. Vi ønsker de nye ejere held og lykke med ham.

***

Et nyt år er begyndt, og vi ser frem til endnu en flok dejlige føl, både sec. A og C, og selvfølgelig til at komme rundt og vise vores ponyer frem, når den tid kommer.

Vi har fået en ny ung sec. C hingst, Redpools Gatsby, der skal sættes i avl i år, og derfor er vores pragtfulde hingst Dorthealyst Typhoon til salg eller leje. Han har gjort det fantastisk her, og har et skønt temperament, som ser ud til at gå i arv til hans afkom.

 
 

Arkiv 2007

Arkiv 2006