Nyheder

2009
 
December

 

En rigtig glædelig jul og et godt nytår ønskes I alle

fra Team Gribsvad

***

Lidt stemningsbilleder fra årets fynske julefrokost, der i år blev afholdt hos os. Tak til alle for en rigtig hyggelig aften.

 
     
 
     
 
     
 
     

***

Benth og Leif går til den med kørslen, og har allerede nu fordoblet hestekræfterne, så de nu har et 2-hestes køretøj.

 
 
November

Så er træningen til næste års opvisning på Det Fynske Dyrskue startet. Vi har lovet at komme med et par kørespand, og da det er længe siden, vi har haft køreponyer på stutteriet, ja så måtte vi jo igang med at køre nogle til. Leif er kommet og hjælper til, og vi er startet med et par sec. A hopper, hvilket er gået rigtigt fint. Her er Gribsvads Ni Eh for vogn for anden gang, og hun opfører sig som om hun aldrig har lavet andet:

Og selv et lille uheld med et knækket reb, kan ikke slå nogle af dem ud:

Så må I andre fynboer se at komme i gang også, så vi kan vise alle på Det Fynske Dyrskue 2010 vores dejlige ponyer - som også kan bruges til noget!

***

Nu er der ved at være fyldt op: først ankom vores nye hoppe fra Nordjylland, Rytterbjergets Nesta, og pludselig i sidste uge holdt Owen her og ville læsse vores to nye hingste af; Coedeneirin Reflect og Llanfihangel Hedd-wyn, så der blev liv i stalden. Og her i går var jeg på Sjælland og hente Parvadean the Gigolo hos Marianne Seidenfaden på Dorthealyst - vi har været så heldige at få lov til at låne denne pragtfulde hingst til vores hopper i 2010. Så nu er der masser af dejlige mandfolk til damerne, og det er rigtige gentlemen, dejlig nemme at have med at gøre, den ros skal de alle have.

***

Så blev det tid for årets sidste show - Nordjysk Følskue - og vi fyldte lastbilen (som netop havde fået ny motor i dagens anledning) op med 5 føl, og drog nordpå. Først var det hingsteføllene, der stod for tur, og her havde vi 2 sec. A og 2 sec. C hingste med (jo, det har været hingsteår i år....).

Først i ringen var de 2 sec. A hingsteføl, og her vandt Gribsvads Fire klassen og fik en rød roset. Gribsvads Mr. Nelson fik en 3. plads i holdet, så det var vi godt tilfreds med.

Gribsvads Fire

Foto: ALWJ

 

Lidt senere blev det de to sec. C hingsteføls tur, og her vandt Gribsvads Teddy Jo foran Gribsvads Lico Jo, det har været tæt løb, idet begge gik videre til finalen om bedste hingsteføl.

Gribsvads Teddy Jo

Efter frokostpausen var det hoppernes tur, og vi havde taget årets eneste sec. A hoppeføl med, Gribsvads Naomi, der var oppe mod et par gode damer fra Fakla (Som siden blev hhv. BIS og nr. 3 i bedste hoppeføl), og endte på en 3. plads med en fin beskrivelse.

Gribsvads Naomi

Foto: ALWJ

Alt i alt en god dag, til trods for lidt "opstartsproblemer", lidt blæsevejr og lidt nerver op til dagen - især omkring lastbilen. En stor tak til pigerne for flot fremvisning fra "piskeføreren.

Foto: ALWJ

 
Oktober

Så er vi kommet vel hjem efter en uge i Wales, hvor der var Cob sales, stutteribesøg og lidt sight seeing på programmet. Vi købte et par ponyer på auktionen, lørdag blev det til en 11-års rød hingst, Coedeneirin Reflect:

Han er efter den velkendte hingst, Synod Amstrong og morfaren er Persie Nimbus (som er helbror til vores "gamle" hoppe Persie Nerys). Han er primært købt pga. hans blodlinjer, som burde matche dem vi har i forvejen, men vi har set, at han bestemt også kan avle, idet en dejlig 3-års hoppe, Maesllwch Revelation, blev solgt på auktionen:

Om søndagen dukkede der en dejlig sort 1-års plag op, Llanfihangel Hedd-Wyn, som vi også købte:

(Foto: Mili Peel)

Han har til gengæld helt andre blodlinjer end vi nogensinde har haft, idet han er efter Sangwyn Flyer (Lynard Poacher) og med Fronarth Glyndwr og Cippyn Red Flyer som hhv. morfar og mormors far. Som det ses, er der meget cob blod i ham, og det viser hans bevægelse også. Vi håber at han måske kan tilføre lidt knæløft og cobpræg til de af vores ponyer, der ønsker sig det.

Han havde et dejligt temperament, så det ud til, og avler/sælger Mr. Morgan var meget glad for ham, og vist nok også lidt stolt over, at han skulle til Danmark - selv om vi ikke er helt sikre på, at han vidste hvor Danmark var.....

Vi var også på nogle stutteribesøg, hvor vi så en masse gode ponyer, bl.a. klappede vi Parvadean Reaction, som nød livet i Nordwales.

Desuden har vi købt hoppen Rytterbjergets Nesta fra stutteri Kokkedal - dels fordi det er en dejlig hoppe og dels fodi hun jo er efter "vores" Gribsvads Rosehal og ud af Persie Nimble, der sjovt nok også er helsøster til Persie Nimbus, som er morfar til vores nyerhvervelse, Coedeneirin Reflect.

***

Alle føl er nu chippet, og en del af dem er til salg. Tag et kig på følsiden, og udvælg din favorit. Og stort set alle er ved at være vænnet fra og klar til at flytte til nye hjem.

***

Gribsvads Hidalgo er ved at vokse sig stor og stærk - han bliver en dejlig ridepony, for dem, der skal bruge en flink pony.

***

Gribsvads Rosinu er solgt - vi ønsker de nye ejere held og lykke med den flotte pony.

 
September

Nu vi var så godt igang, kom vi i tanker om, at vi også gerne ville være med til WPD på Sjælland, og fik derfor lov til at efteranmelde Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Michelle Jo. Så ugen efter gik turen mod Holmegård, som skulle afholde WPD for første gang. Dommerholdet bestod af Heinz Spiekerman og Lars Frandsen, der var kommet den lange vej fra hhv. Tyskland og Fyn for at kigge nærmere på alle de gode ponyer. Vores kom i samme hold, og selv om Gribsvads Mehle Jo rigtigt førte sig frem:

- ja så måtte hun se sig slået af storesøster Gribsvads Michelle Jo, som først vandt deres klasse, og derefter gentog successen fra ugen før, og blev ungdyr champion.

Igen en rigtig god dag i gode omgivelser og godt samvær - også vejret var med os denne dag.

***

September startede med føl- og plageskuet hos Stutteri Bjerregård i Nr. Snede (dommer Mr. Harold Zoet, Holland), og her havde vi også fyldt lidt i lastbilen. Gribsvads Fire lagde ud i fin stil:

og fik da også en førsteplads i holdet og en rød roset:

Næste på banen var Gribsvads Ronja, som kom i et meget stærkt hold, blandet sec. C og D føl, heriblandt den senere reserve BIS, Valhallas Zorro, så hun måtte her se sig henvist på til en 4. plads.

Efter frokost var det ungdyrenes tur, og her vandt både Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Michelle Jo deres respektive klasser. Siden tog Gribsvads Michelle Jo først titlen som "Bedste plag" - med lillesøster Gribsvads Mehle Jo på en 3. plads - og derefter blev hun nr. 3 i BIS-konkurrencen. Så det var en god dag for Team Gribsvad, tak til alle hjælpere og til arrangørerne af skuet, det var rigtigt godt, dog havde de ikke helt fået bestilt det rigtige vejr, det var af lidt svingende kvalitet......

Gribsvads Mehle Jo

 

Gribsvads Michelle Jo

 
August

Og så kom der fotos af det sidste føl - Gribsvads Lady Mia - man kan se hende som helt ny på siden med føl, men her et hvor hun er lidt ældre:

***

Traditionen tro deltog vi i Fyns Følskue for Ponyracer den sidste lørdag i august. Vi havde læsset bilen med et hoppeføl og et hingsteføl af hver section (A + C), så der var lidt forskelligt.

Vi lagde godt ud med sec. A hingsteføllet Gribsvads Fire, der vandt sin klasse med 5 deltagere, og fik flotte points med på vejen 8-8-8-9-8, og en plads i finalen.

Derefter var der C-hingsteføllet Gribsvads Mangos tur, han var lige knap så vild med at føre sig frem, så han fik en 2.plads og karakterene 7-7-8-7-7.

Lige før frokost var det hoppeføllenes tur, og her fik Gribsvads Naomi (sec. A) en 2. plads, også med gode points: 8-8-8-8-8 og en finaleplads.

Gribsvads Ronja fik også en 2. plads i sit hold ogmed samme karaktere som Naomi, så det var bestemt en god dag for os alle i Team Gribsvad.

Og endnu engang et fint arrangement, synd der ikke var flere der kom og viste deres skønne føl frem - et par håndfulde til kunne have været dejligt. Forresten er alle fotos taget af Morten Thers....

***

Så er vi landet igen efter en forrygende tur til Internationalt Show i Holland. Vi havde udpeget de to søstre Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Michelle Jo til at repræsentere Stutteri Gribsvad i den store verden, og det gjorde de på bedste vis.

Begge stod nr. 2 i deres respektive klasser, og blev kun overgået af de supergode plage med hhv. Popsters og Parvadean prefix, som havde taget rejsen fra Storbitannien. Og i ungdyrschampionatet for sec. C endte vores piger også på flotte 3. og 4. pladser, så der var ikke noget at klage over.

Gribsvads Mehle Jo

Gribsvads Michelle Jo

Alt i alt en fantastisk dejlig tur, med masser af flotte ponyer, dejlig show-område og ikke mindste mange gode welsh-venner - skønt at vi kunne "mønstre" 35 danskere, et rigtigt godt heppekor til at følge de fornemme resultater til de danske ponyer til dørs.

***

På den alleførste dag i august blev der afholdt hoppekåring og -show på Elmegården i Broby, hvor der endnu en gang var sørget for godt vejr. Vi havde samlet en hel familie sammen - altså ponyer - så vi åbnede ballet med en flok sec. C ponyer, der alle kunne føres tilbage til stamhoppen Gribsvads Little Jo. Hun deltog selv i samlingen med sit føl, Gribsvads Lico Jo, døtrene Gribsvads Michelle Jo, Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Lady Jo. Sidstnævnte medbragte også sit føl fra i år, Gribsvads Teddy Jo samt datteren Gribsvads Vicki Jo.

Samlingen blev bedømt til at være 1.kl. 2. grad - 22 points, og fik en flot æresbånd og en ditto ærespræmie. Ikke mindst takket været de mange hjælpere, vi havde til at fremvise ponyerne - tusind tak for hjælpen til Jer alle!

 

Formiddagen gik med kåringer, og der havde vi ingen ponyer med,så det var først vores tur igen over middag, hvor vi startede med at have de to føl med i en følklasse for alle sectioner. Her var der mange gode føl, og Gribsvads Teddy Jo og Gribsvads Lico Jo endte som nr. 9 og 10 i klassen.

Gribsvads Lico Jo

 

Gribsvads Teddy Jo

 

Derefter var det ungdyrenes tur, og Gribsvads Mehle Jo var alene i klassen for 1-års sec. C hopper, og blev derfor helt "uventet" nr. 1.

Gribsvads Mehle Jo

Det gjorde søster også i 2-års klassen, men her var der 3 deltagere, og Gribsvads Michelle Jo blev efterfulgt af Gribsvads Vicki Jo.

Gribsvads Michelle Jo

 

Gribsvads Vicki Jo

 

Gribsvads Lady Jo kom i hårdt selskab, og endte som nr. 3 i den klasse, der blev ført an af BIS-vinderen.

Gribsvads Lady Jo

Endelig deltog Gribsvads Regge også, og hun blev så flot fremvist af Naja Thomsen at hun først vandt børnemønstringskonkurrencen, og endte med at slå seniormønstreren, så hun vandt mønstringsfinalen. Stort tillykke herfra!

Gribsvads Regge

Endnu en gang var det en fantastisk dag på Elmegården, og endnu en gang tak til alle de gode hjælpere - uden Jer var vi ikke kommet igennem dagen.

 

 
Juli

Endelig!!! Så kom årets sidste føl. Gribsvads Lady-Look II har trukket den længe, men det var så værd at vente på, idet hun leverede et dejligt rødt hoppeføl med blis og 4 små sokker (e. Redpools Gatsby). Så det blev til 2 sec. C hoppeføl i år og et enkelt sec. A hoppeføl, så vi må sige at det nok har været hingsteår her i år.

Foto følger......

***

Lørdag d. 11/7 pakkede vi endnu engang lastbilen med de nu noget scenevante ponyer; Gribsvads Lady Jo med føllet Teddy Jo, Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Mehle Jo og satte kursen mod Viborg. Her blev Jysk Sommershow afviklet i superflotte omgivelser, et helt fantastisk sted, og selv om der antalsmæssigt godt kunne have været flere ponyer, var dem,der var der af høj kvalitet.

Den første, der skulle på banen, var følbassen, Gribsvads Teddy Jo, som endte på en 2. plads efter et rigtigt godt føl fra Fjordglimt, som siden blev reserve ungdyr champion sec. C

Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Michelle Jo kom i samme klasse og der var kun de to i klassen. Her trak Gribsvads Michelle Jo det længste strå og vandt klassen foran lillesøster, og sidenhen opnåede hun også titlen som ungdyrchampion sec. C, og dermed adgang til finalen sidst på dagen.

Efter frokost var det de ældre dyrs tur, og her var Gribsvads Lady Jo i ringen med tre andre rigtigt gode hopper, og endte på en tredje plads i holdet.

Det var en fantastisk hyggelig dag, og igen skal nævnes det pragtfulde sted og flinke folk - håber bestemt at vi kan komme der igen en anden gang.

(fotos herfra og fra dyrskuerne følger snarest - når webmasters computer er blevet repareret).

***

Vi har fået nyt fra Norge, hvor Gribsvads Ros og hendes føl har været til udstilling. Og det gik rigtigt godt for dem begge. Gribsvads Ros startede med at vinde sin klasse, opnåede guld, og endte som Supreme Champion sec. C.

Hendes hingsteføl, Zherkxes (e. Tyreos Storm Buster), blev nr. 3 i følchampionatet med karakterne 9-9-9-9-9 og opnåede også guld. Stort tillykke herfra til ejeren, som har sendt disse billeder til os.

***

Starten af juli satte nok varmerekord - sådan føltes det i hvert fald, da vi var på Landsskuet i Herning. Vi var blevet inviteret via Gribsvads Michelle Jos flotte præstation som Skuets bedste 2-års hoppe på Det Fynske Dyrskue, og selvfølgelig måtte vi til Landsskue for at forsvare titlen. Vi lagde ud med en flot bedømmelse og 24 points og en fløjplads, så vejen til 2-års hoppe finalen var på plads.

Vi var blandt de første i det store hold 2-års hopper, i alt 17 deltager fra alle racer, og Michella og Gribsvads Michelle Jo lagde flot ud med 109 points ialt - en pointsum, der gjorde, at de længe førte konkurrencen. Da der kun var 4 tilbage, måtte de dog se sig slået på målstregen, og endte på en samlet 4.plads.

Lidt ærgerligt, men sådan er konkurrencer jo - og vi er bestemt stolte af præstationen, og havde en god og hyggelig tur til Herning.

 
Juni

Vi har måttet sige farvel til en af vores gode gamle sec. C hopper - Gribsvads Lady-Look er gået til de evige græsmarker. Heldigvis har vi flere af hendes afkom og andre slægtninge, som kan videreføre hendes gode blodlinjer.

***

Næste punkt på programmet var Det Fynske Dyrskue, hvor vi havde Gribsvads Lady Jo og hendes føl, Gribsvads Teddy Jo med, samt 2-års hoppen Gribsvads Michelle Jo. Bedømmelserne fredag formiddag gik fint, til trods for lokal orkan, og vi endte da med at få hhv. 24 points til Lady Jo og 23 points til Michelle Jo, så det var rigtigt flot.

I fælleskonkurrencerne på tværs af alle racer gik det også rigtigt godt for vores dejlige ponyer, idet Gribsvads Lady Jo blev nr. 3 af alle:

Hendes føl Gribsvads Teddy Jo blev nr. 2 af publikums favoritføl:

Sidst men ikke mndst løb Gribsvads Michelle Jo (og Michella) med titlen som skuets bedste 2-års hoppe - så nu bliver vi nødt til også at tage til Landsskuet i Herning!

 

Malene havde også taget Menai Cadwyn med, så han kunne komme en tur i byen. De var med til opvisningerne og så rigtigt godt ud.

 

Og selvfølgelig blev det til 3 hyggelige dage på dyrskue, med rimeligt godt vejr, dejlig mad og god stemning til fællesspisningerne - både fredag aften og til morgenbordene - alt i godt selskab med gode, fynske welsh-folk.

***

Den første dag i juni drog vi af sted til Fynsk Juni Show med 3 sec. C hopper i lastbilen. Først i ringen skulle den 1-års hoppe Gribsvads Mehle Jo, og da der var mandefald i klassen, var hun alene. Så det var lidt svært at bedømme den førsteplads, men den viste sig da at holde helt godt, idet hun senere på dagen blev både ungdyr- og hoppechampion, samt reserve supreme champion sec. C!

Den næste i ringen var den 1-års helsøster Gribsvads Michele Jo, der også vandt sin klasse, hun havde dog konkurrence af et par stykker, bl.a. den super godt gående halvbror Gribsvads Bobby. Men sagt slog hun dem, hun kom dog til kort over for lillesøster og blev "kun" reserve ungdyr champion sec. C i finalen.

Sidst i rækken var følhoppen Gribsvads Lady Jo, der har samme mor som de to andre, og også hun vandt sin klasse, hvor konkurrenterne bestemt ikke var at kimse af.

Og hende fik vi også lige "fanget", hvor hun brillerer med sin gode bevægelse:

Endelig opnåede vi med de tre dejlige hoppe en flot 3. plads i DM klassen, så vi klager bestemt ikke.

Det var en lang, varm, men dejlig dag på Elmegårdens Ridecenter - godt at der lige var mulighed for både ponyer og trækkere for at hænge lidt på rækværket og studere de andre, mens der ventes på at det blev tid igen.

Næste gang vi ses, bliver på Det Fynske Dyrskue!

 
Maj

Så blev det sidste sec. A føl født, og det blev til endnu et dejligt hingsteføl efter Elcon Bandana, moren er Gribsvads Ni Eh, og vidunderet er blevet døbt Gribsvads Mr. Nelson:

***

Salgslisten er opdateret med nye ponyer, nye billeder og nye priser.

***

Og der er kommet lidt nye fotos af nogle af de "tidlige" føl....:

Gibsvads Lico Jo og Gribsvads Mango

Og dem begge sammen - bedste kammerater!

***

Så blev det Gribsvads Lady Jos tur til at få føl, det blev en dreng - Gribsvads Teddy Jo - efter Redpools Gatsby.

Og hvis nogen har haft lidt svært ved at komme i kontakt med os den sidste uges tid, så er det fordi "nogen" har været så venlige at grave vores telefonkabler over, så hverken fastnet telefon eller Internet/E-mail har kunnet bruges. Men det skulle være på plads nu, så venter vi på at komme på Fibernet engang.

***

Llwynneath Emlyn er lejet ud, og skal tilbringe sommeren i selskab med et par hopper i det nordjyske.

***

Her i forårsmånederne kommer showene som perler på en snor, og kun en uge senere - 9. maj - måtte vi igen tidligt op og læsse bilen for at drage af sted, denne gang var det Nordjysk Plageskue, der skulle invaderes.

Vi lagde ud med den 1-års sec. A hoppe Gribsvads Pearl, der kom på en svær prøve, da hun skulle op imod sidste weekends BIS-vinder, og hun kom da også til kort og måtte se sig forvist til 2. pladsen med karakterene 7-7-7-7-7. Derefter havde vi de to 2-års sec. C hopper med, og Gribsvads Mehle Jo stod forrest med karakterene 9-9-8-8-9 efterfulgt af Gribsvads Molly med 7-7-7-7-7. Gribsvads Mehle Jo gik videre til semi-finalen for 1-års, hvor hun blev reserve champion, og fik dermed en billet til finalen.

Så blev det helsøsteren Gribsvads Michelle Jos tur, og hun fik endnu engang flotte points; 9-8-7-8-8, hvilket rakte til titlen som bedste 2-års plag i semi-finalen for de 2-års, samt en plads i finalen.

Vi havde ingen 3-års med, men var alligevel repræsenteret, da Gribsvads Bobby blev udstillet og endnu engang førte sig frem for fuld skrue, hvilket resulterede i skuetes eneste 10-tal, som han fik for sin bevægelse!

Det blev tid for den endelige finale, og denne gang var det Gribsvads Mehle Jo, der løb med titlen som RESERVE BEST-IN-SHOW...... Så man må sige, at det ligger til familien, det der med de flotte titler.

Og selv om der er langt til Brovst - og hjem igen - så havde vi endnu engang en dejlig dag i gode welsh-venners lag. Og et stort tillykke til Møllegyden med BIS-titlen!

***

Første lørdag i maj stod som sædvanligt i Fyns Plageskues tegn, og vi havde endnu engang fyldt lastbilen op. De første vi skulle have i ringen var de to 1-års sec. A hopper, Gribsvads Sille og Gribsvads Pearl. De var i et stort flot hold på 9 rigtigt gode plage, så det var ikke nemt. De endte som hhv. nr. 7 og 8, Gribsvads Sille med karakterene og Gribsvads Pearl med 6-6-7-6-6. Gribsvads Baltzer var den næste der stod for skud, og der var kamp til stregen i hans klasse, hvor han endte som nr. 2 med de flotte karakterer 9-8-8-7-8. Lige efter ham var det Gribsvads Mehle Jos tur; og hun vandt en stærk klasse med de fine points: 9-9-8-8-9 og en særdeles god beskrivelse.

Så kom turen til de 2-års, og her havde vi igen Gribsvads Mechelle Jo med, spændt på at se om hun kunne leve op til præstationen fra ugen før. Hun stor nr. 1 og fik også denne gang fine karakterer: 9-9-8-9-9.

Igen havde vi mest held med vores sec. C, der alle var kvalificeret til finalen. Og det gik ikke så ringe endda; ud af de 26 deltaende plage i finalen, endte Gribsvads Baltzer som nr. 8, gribsvads Mehle Jo som nr. 5 og sidst men bestemt ikke mindst blev Gribsvads Michelle Jo RESERVE BEST-IN-SHOW!

Så endnu engang en rigtig god dag for Team Gribsvad - og tillykke til vinderen Fakla Campion.

 
April

Så blev det tid for årets første plageskue, lørdag d. 25. april drog vi af sted med en bilfuld plage til Dorthealyst. For første gang i mange år havde vi IKKE katalog nr. 1, og der var vendt lidt op og ned på rækkefølgen, så der blev langt ud med de 2-års. Her havde vi valgt at tage Gribsvads Michelle Jo (sec. C) med, og vi skal da lige love for, at der blev lagt hårdt ud, idet hun fik det sublime karakterer 10-9-9-9-9 !!! - og en særdeles god beskrivelse.

Så der var lidt at leve op til for vores 1-års, og her havde vi lillesøsteren Gribsvads Mehle Jo med. Hun blev nr. 2 i sin klasse, men fik også særdeles flotte points: 9-8-8-7-8, hvilket også rakte til en plads i semi-finalen for 1-års hopper.

Vi havde også taget vores 1-års sec. C hingst Gribsvads Baltzer med, der trods en lettere skade havde noget svært ved at stå stille og blev placeret som nr. 2 i klassen, med fine points: 8-8-7-7-8.

Vi havde også lidt sec. A med, men må nok erkende at de var lige knap så klar som vores C'ere. 1-års hingsten Gribsvads Silas stod nr. 3 i sit hold med karakterene 7-7-6-6-7, og halvsøsteren Gribsvads Sille stod ligeledes nr. 3 men med lidt bedre karakterer: 8-8-7-7-8.

Det var spændende at se om Gribsvads Michelle Jos flotte points kunne holde hele vejen hjem, især fordi finalerne ikke kun bedømmes af racedommeren, men af samtlige dommere; hvor nogle jo ser deltagerne for første gang. Desuden afgøres finalen uden at dommerne snakker sammen, hver dommer "oprangerer" plagene individuelt, ved at holde numrene op for publikum, startende med den, de synes skal stå sidst. Så efterhånden som plagenes numre nævnes beregnes deres placering i finalen. Gribsvads Michelle Jo havde nr. 17 og som tiden gik, uden har nogle af dommerne havde nævnt nr. 17, steg spændingen. Og sandelig! Om ikke alle dommerne stod tilbage med nr. 17 som vinder!

Mon ikke det er første gang at dommerne ENSTEMMIGT har udpeget Best-In-Show - jeg kan i hvert fald ikke huske hvornår det sidst er sket. Og at det så var vores egen Gribsvads Michelle Jo - flot fremvist af Michella - der skulle løbe af med titlen, ja det var helt fantastisk. En rigtig god start på show sæsonen!

***

Og så kom der endnu flere føl - stadig med overvægt af drengebørn, men de er også gode. Gribsvads Musie fik et dejligt brunt hingsteføl, to dage efter at hun havde været "forsøgskanin" til mønstringskurset

 

Se billderne af alle de nye føl ved at klikke her

***

Efter nogen tids forberedelser var vi klar 2. påskedag til at byde velkommen til Ole - og hans "assistent" Bitte - fra Norge samt en hel masse welsh folk til klargørings- og mønstringsdag. Det var en rigtig god dag, med flot vejr, hyggeligt samvær og kyndig vejledning ud i den svære kunst at klargøre og fremvise welsh ponyer på bedste vis. Over 40 havde tilmeldt sig, så hvis vi tæller alle med, var vi oppe omkring de 50 personer, hvoraf rigtigt mange var relativt nye ansigter - dejligt.

Her er lidt stemningsbilleder fra dagen:

     
 
Lidt tips om trimningen
 
Frokosttid
     
 
Der bliver øvet opstilling
 
Ikke altid nemt at få justeret ind
     
 
Og der mønstres på livet løs af såvel de helt unge
 
..... som de lidt ældre
     
 
.... og de "gamle" har heller ikke glemt hvordan man gør
 
Og alle ser interesseret til
     

Tak til alle for det store fremmøde og en dejlig dag, og ikke mindst tak til Ole fordi han ville bruge tid på at komme til Danmark og give nogle af sine tricks fra sig - og ovenikøbet tog Bitte med.

Vi håber at det har givet inspiration og mod til flere om at udstille deres welsh-ponyer, så vi kan mødes i showingen næste gang.

***

Endnu 4 føl har set dagens lys her hen over påskeferien, og rækken af hingsteføl fortsætter, idet både Gribsvads Little Jo, Gribsvads Rumba II og Gribsvads Pitzu er blevet mødre til drenge. Dog har Gribsvads Rosinu brudt serien og leveretet hoppeføl. Billeder følger....

***

Lørdag d.4/4 drog vi afsted til Neble for at deltage i HIngstedagen. Vi havde taget 3 unge hingste med, to 1-års (sec. A og C) og en 2-års sec. A. Som sædvanlig havde vi start nummer 1 med Gribsvads Silas, der endte på en 2. plads i sit hold, kun slået af plagen fra Harvest, der siden hen endte som reserve-BIS.

Næste hingst på banen var Llynneath Inca, som også opnåede en 2. plads i sit hold, Inca blev senere stillet foran dommerne for at se om han kunne opnå avlsgodkendelse, men han fandt ikke nåde for dommernes strenge øjne. Men vi synes nu han er flot alligevel:

Endelig havde vi sec. C hingsteplagen Gribsvads Baltzer med, og han forsatte lidt i stil med sidste år, med at vinde sin klasse med flotte points. Men der var vist gået lidt forår i den ungge herre, så han var lige kanp "tam" - det skal der vist arbejdes lidt på.

Alt i alt en god start på showsæsonen, højt solskin, højt humør - en god dag - det lover godt for resten af sæsonen.

 

 
Marts

Endelig blev det til et hoppeføl; Gribsvads Nina er blevet mor for første gang til Gribsvads Naomi e. Elcon Bandana

***

Der er kommet en hilsen fra Dorthealyst Typhoon, der nyder livet i Norge hos sin nye ejer, der er rigtig glad for ham:

(se også foto under "Brugsponyer")

***

Nu begynder føllene så småt at dukke op, de næste to er kommet. Det er Gribsvads Sagi og Gribsvad Sipsy, der begge har fået dejlige hingsteføl efter Elcon Bandana.

Her alle tre hopper med føl - se mere her

 
Februar

Så kom årets første føl! Gribsvads Fie leverede det yndigste lille hingsteføl: Gribsvads Fire, stutteriets første efter Elcon Bandana:

 

***

Sec. A hingst udlejes på særdeles favorable betingelser - se "til salg".

***

Pludselig går det stærkt - de 3 hoppeplage Gribsvads Rebecca, Petula og Nicole er solgt, og snart på vej til deres nye hjem. Vi håber de vil falde godt til i deres nye hjem.

 
Januar

Så er Gribsvads Rau solgt og flyttet hjemmefra, hele vejen til Sønderjylland. Vi siger tillykke til de nye ejere med en dejlig hoppe, håber I får megen glæde af hende.

***

Et nyt år har taget sin begyndelse, og vi er så småt ved at gøre klar til årets begivenheder. Der er udvalgt ca. 10 ponyer, som vi forventer at showe lidt på skift i løbet af året, hopperne er ved at være tunge, så de første føl vil snart se dagens lys. I løbet af foråret burde der komme 18 føl i alt, ligeligt fordelt på sec. A og C, og for begge sectioners vedkommende er føllene efter nye hingste, så det bliver spændende at se, hvad de kan levere.

Vi har sat nye ponyer til salg, både føl/ungdyr, men også gode avlshopper, nogle er også redet, så hvis du mangler en hoppe, der er klar til at starte op med allerede i år, er der også mulighed for at erhverve sig det. Se mere på salgslisten.

Vi er stadig vældigt glade og stolte over vores hingsteføl, Gribsvads Baltzer, der blev Overall Supreme Champion ved følskuet i Brovst i November 2008, så vi synes lige han fortjener lidt ekstra tid og spalteplads, selv om det var sidste år.

Alle andre "gamle" nyheder er lagt i arkiv.

 

 
 

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006