Nyheder

2011
December

Så nærmer året sig sin afslutning, og det har nu været et ganske godt år for Team Gribsvad og dertil hørende ponyer. Gode showresultater, hyggeligt samvær med andre welshfolk og mange gode oplevelser - så kan det vist ikke være meget bedre.

Her et udpluk at årets høst:

Vi ønsker Jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

 
November

Sidste søndag i november, også kendt som 1. søndag i advent, trodsede vi vejrvarslerne og drog mod Djævleøen med et lille læs ponyer for at deltage i M&M Christmas Show. Og det ganske godt, vores 2 sec. C drenge blev hhv nr. 2 og 3 i deres klasse med 5 deltagere ialt; Gribsvads Gigo Jo med 42 point efterfulgt af Gribsvads Maykel Jo med 41 point. Og deres ½-søster Gribsvads Bibbi Jo blev nr. 2 i sin klasse med 41 points - alle 3 fik adgang til følfinalen.

Men bedst gik det for den kun 1-årige sec. A hoppe Gribsvads Flower. Først vandt hun sin klasse med topkarakteren 47 points. ialt, hvor hun fik 10 i type og 10 i trav og resten 9-taller! Dette gav selvfølgelig adgang til diverse finaler, og hun løb med titlen som bedste 1-års på tværs af racer. Og hun sluttede så årets sidste show af i samme fine stil som årets første med at blive Best-In-Show - ikke så ringe!

Og efter en lang, men rigtig god dag, vendte vi næsen mod Fyn igen - og vi var de sidste der kom over, før Storebæltsbroen blev lukket pga. storm - hvor heldig kan man være?

***

I november kom vores nye hingsteføl endelig hjem fra Wales. Vi var spændt på at se hvordan han havde udviklet sig siden vi faldt for ham i august. Og vi blev ikke skuffede, Popsters General Jack var i fin form da ham kom, ganske velopdragen, og er rimeligt hurtigt faldet til; ham går nu sammen med Hannibal, og de hygger sig. Tak til Popsters.

 
Oktober
Den 1. oktober pakkede vi igen lastbilen og drog nordpå - denne gang til en nyskabelse; Oktobershowet i Fårup. Gribsvads Flower lagde ud med at vinde sin klasse og blev sec. A junior champion. Gribsvads Gigo Jo blev nr. 2 i sin klasse efterfulgt af Gribsvads Vinnie Jo, der er solgt til Stald Grove. Næste var Gribsvads Mehle Jo, der også vandt sin klasse, og Gribsvads Lady Jo blev nr. 2 i sin klasse. Det sidste punkt på programmet var en Overall BIS finaleklasse, hvor årets vindere ved forskellige shows kunne deltage og dyste om at blive årets bedste show-pony. Her deltog vi med Gribsvads Flower, som blev nr. 8 i et utroligt stærk felt af rigtigt gode dyr - ikke så ringe af en 1-års hoppe. Et supergodt show, også her var der sørget for godt vejr og et hav af præmier - flot gået.
 
September

Vi startede måneden med at byde velkommen til årets sidste føl - Gribsvads Nina fik et rigtigt fint hoppeføl, der hedder Gribsvads Nicoline.

***

Næste punkt på programmet var Føl- og Plageskuet i Nr. Snede. Også her havde vi fyldt lastbilen op. Her var det Gribsvads Vinnie Jo der stod foran ½-søsteren Gribsvads Bibbi Jo, begge med rød roset. Også hos hingsteføllene var rollerne byttet om - her stod Gribsvads Gigo Jo foran Gribsvads Maykel Jo som hhv. nr. 2 og 3 i klasen, der (igen) blev vundet af Fjordglimts føl. Og i følfinalen stod Vinnie nr. 5 og Bibbi nr. 8, så det var vi godt tilfredse med. Vi havde også taget Gribsvads Flower med, hun vandt sin klasse med en rød roset og fik adgang til finalen. Det var en fin dag, med godt vejr så det kunne ikke være meget bedre. Hvis det altså ikke lige var fordi lastbilen kørte i stykker midt på hovedvej 13 på vej hjem. Og til trods for Falck abonnement lykkedes det da ikke at få dem til at hjælpe. Heldigvis kom Henrik til undsæning og vi kom hjem sådan omkring midnatstid, med en flok trætte ponyer på lastbilen. Tak til alle hjælpere i løbet af dagen/aftenen - især Henrik (og ikke Falck!).

 
August

Sidste lørdag i august drog vi vanen tro til Fyns Følskue, hvor vi havde valgt at tage 4 sec. C føl med - to drenge og 2 piger. Først for var drengene, og de kom i klasse med det meget vindende føl fra Fjordglimt, så de stod hhv. nr. 2 og 3 i klassen, med Gribsvads Maykel Jo foran Gribsvads Gigo Jo - og Maykel kvalificerede sig til delfinalen. Pigerne klarede sig lidt bedre end drengene, idet Gribsvads Bibbi Jo vandt klassen foran Gribsvads Vinnie Jo, men begge kvalificerede sig til delfinalen; Gribsvads Bibbi Jo gik også videre til finalen, hvor hun endte på en tilfredsstilende 7.plads. En god dag, hvor føllene opførte sig fint - et par af dem var med i byen for første gang, og klarede det fint.

***

Så gik turen til Wales og det Internationale Show - vi havde ikke selv ponyer med, men skulle da over og heppe på de danske entusiaster. Vi besøgte Brynseion stutteriet torsdag på vej fra lufthavnen til Builth Wells, og der så vi nogle fine gamle sec. A hingste og rigtigt gode sec. C følhopper. Desværre var vi blevet lidt forsinket, så vi nåede kun at se dem, der gik hjemme omkring (lige midt i London by - eller sådan føles det i hvert fald) , men var ikke i tvivl om at kvaliteten var i højsædet her.

Fredag blev det til det nok længste og på mange måder mest spændende stutteribesøg vi nogensinde har været på. Der blev vist ponyer frem i ca. 8 timer på Kudos/Trenewydd og Ringside stutterierne, hvor vi så rigtigt mange gode ponyer, både egne og andres, der var der for at blive showet. Og så var vi lige en tur på bjerget, hvor vi skulle kigge efter ponyer, det foregik også i "jeepen" - 6 personer pakket tæt sammen - for fuld skrue lodret op. Og ned..... I bl.a. næsten meterdybe grøfter, der pludselig dukkede op ud af ingenting - og så sad vi der! Men vi kom da frem - og helskindede hjem igen; hvem skulle have troet det?! Malene dog nok med et par buler i hovedet og Charlotte med blålige lår.

Lørdag så vi ride- og køreklasserne til det Internationale Show, fik kigget på butikker og handlet lidt inden det var tid til festmiddagen. Det var sat flot op, der var god sang og musik af både et walisisk herrekor og "Menai-drengene", og en auktion over diverse fine sager blev også afholdt.

Søndag var der så In-Hand klasser, der var også mange gode dyr, nok især blandt sec. A og D. Fint arrangement, der måske lige trak lidt for længe ud til sidst, men det kan også bare være det var fordi vi var for trætte.

Mandag morgen forlod vi Builth og sommerhuset for at drage lidt sydpå til nyt logi. På vejen stoppede vi hos Hywi stutteriet hvor vi så både de toptunede showdyr og dem, der gik på marken/bjerget i naturlige omgivelser. Vi landede hos vores B&B i Forest of Dean - et stort smukt skovområde uden mobil- og GPS dækning....

Tirsdag gik turen til Popsters/Parvadean stutteriet, hvor vi fik fremvist alle showdyrene (egne og andres) top-proffessionelt. Og avlshopperne med føl samt ungdyrene fik vi selvfølgelig også at se; bl.a. så vi gamle Parvadean Ginette med et uge-gammelt føl ved siden. Hun er mor til en stribe af tophingste, heriblandt faren til vores sec. C føl i år, Parvadean the Gigolo. Rigtigt mange fine ponyer....

Onsdag gik turen hjemad igen, vi havde aftalt at smutte forbi Dycott stutteriet inden vi skulle med flyveren mod Danmark igen. Det besøg blev lidt kortere en ventet/håbet da vi sad i kø på motorvejen, det tog ca. 1½ time at køre 15 km - gæt lige om det var frustrerende! Men vi nåede da at se de fleste af deres ponyer - en noget anden type end dem vi så dagen før, men bestemt af lige så høj kvalitet. Store betydelige hopper med noget mere cob type, som de så kunne bruge lidt mere "elegante" hingste til - det så ud til at det virkede.

Og det var så den tur - som vanligt havde vi godt vejr stort set hele tiden, lige med undtagelse af søndag eftermiddag, hvor der kom lidt regn, så det var fint.

Nå nej, glemte lige.... kom til at købe ham her (tak til Laila for fotos):

Han er efter Parvadean the Governor (Synod Replay x Parvadean Ginette e. Synod Ranger) og ud af Wyken Llwynella (Glynwyn Buckaroo e. Persie Ramrod x Taybog Lynne). Parvadean the Governor har været et smut i USA og blevet købt tilbage til UK af Oldeworlde Stutteriet. Wyken Llwynella er helsøster til Wyken Limelight, som har gjort det godt under rytter; har været kvalificeret til Olympia et par gange. Og hun er halvsøster (samme mor) til den velkendte avlshingst Wyken Rob Roy, som vi så for et par år siden.

Så nu glæder vi os til at få ham hjem - tror helt sikkert han kan blive en god legekammerat til "Lille-Bjarne" - og forhåbentligt en fremtidig avlshingst.

 
Juli

Sidste punkt på programmet i juli måned var årets kåring, der i år fandt sted hos Stettenbrog på Sjælland. Vi havde taget de to søstre Gribsvads Michelle jo (med "barnet" Gribsvads Maykel Jo) og Gribsvads Mehle Jo. Begge hopper deltog i lørdagens kåring og opnåede begge kåring i 2.kl.A. Om søndagen var det tid for showklasserne, og her var søstrene i samme klasse, og det var Gribsvads Michelle Jo der stod forrest med Gribsvads Mehle Jo på en anden plads.

Gribsvads Maykel Jo deltog i en stor blandet klasse af føl, hvor han endte på en samlet 4.plads. I finalerne løb han med titlen som reserve hingste champion sec. C.

Og hans mor Gribsvads Michelle Jo blev reserve hoppechampion og reserve supreme champion sec. C.

Det var et rigtigt godt arrangement, lidt rigeligt varmt, men heldigvis kun regn om aftenen og natten. Og en dejlig festmiddag ikke at forglemme. Her kan vi godt komme igen.

***

I begyndelsen af juli kørte vi en tur til Viborg for at deltage i Jysk Sommershow. Vi havde fyldt lastbilen op, og lagde ud med katalog nummer 1 (igen....): Gribsvads Flower, 1-års sec. A hoppe. Hun var alene i klassen og derfor var overraskelsen ikke stor da hun vandt, og dermed også gik videre til finalerne senere på dagen. Her var der lidt at "kæmpe" imod, men hun hun løb da først med titlen som junior champion sec. A og siden reserve supreme champion sec. A - ganske tilfredsstillende for en så ung hoppe.

De næste på banen var de to søstre Gribsvads Mehle Jo og Gribsvads Michelle Jo, der var i samme klasse, selv om den ene havde føl ved siden. Her trak lillesøster Gribsvads Mehle Jo denne gang det længste strå og vandt over storesøster Gribsvads Michelle Jo, der kom på en 3.plads i holdet.

Endelig blev Gribsvads Maykel Jo (aka Lille-Bjarne) vist i føl-klassen, hvor han vandt, og derfor gik videre til finalerne. Her startede han med at vinde sec. C junior championatet over mosteren Gribsvads Mehle Jo.

Og sidst - men ikke mindst - gentog Gribsvads Maykel Jo successen og blev Overall Supreme Champion sec. C over Gribsvads Mehle Jo; ikke så ringe af et føl!

Endnu engang et super arrangement på Birgittelyst, dog kunne arrangørerne godt lige have sørget for tørvejr under finalerne også. Men pyt, vi klager ikke; det var en rigtig god dag for Team Gribsvad.

 
Juni

Til Det Fynske Dyrskue havde vi valgt at tage et par sec. C ponyer med, hingste Coedeneirin Reflect og hoppen Gribsvads Michelle Jo med sit hingsteføl Gribsvads Maykel Jo. Vi havde meldt et par stykker mere til, men den ene er solgt og den anden var ikke helt klar. Men det gik så rigtigt fint med dem vi havde med, idet begge vandt deres klasser, fik 24 points og ærespræmie og blev alle udtaget til fælleskonkurrencerne.

Gribsvads Michelle Jo måtte ud i to ommønstringer og en ekstra votering fra dommerne før hun kunne løbe med 2. pladsen i konkurrencen om skuets bedste følhoppe, og slog så dermed kun lige akkurat en DV hoppe.

Endelig havde vi Gribsvads Maykel Jo med i konkurencen om publikums favoritføl, og han fik charmeret sig til en 3. plads i det fine selskab.

Desuden havde vi Reflect med i opvisningerne for vogn - fotos kommer senere - men som sidste år opførte han sig eksemplarisk, han er en dejlig kørepony.

Og med super fint dyrskuevejr, godt pølsebord og hyggelig stemning mellem staldene, ja så var det da ikke så ringe et dyrskue endda. Tak til alle for et godt dyrskue.

Hov, glemte lige at nævne at pigerne fra Team Gribsvad (+ Michelle Jo og Maykel Jo) er blevet TV-stjerner! Hver aften blev der filmet "live" til TV2 Fyn/TV2+, så der er bestemt blevet gjort reklame for welshponyerne.

 
Maj

Og sidste lørdag i maj var det også showtid - denne gang i lokalområdet - Nr. Åby rideskole - så det var dejligt tæt på. denne gang havde vi blandet kortene lidt og taget både sec. A og C med, og både gamle kendinge og et par nye. Det startede godt, idet Gribsvads Flower som den første i ringen vandt en god klasse med 1 års sec. A hopper og hingste.

Den næste, der stod for tur var Llwynneath Jennywren, som er præget af at have sit første føl, og lige knap i udstillingsform, så hun endte derfor som nr. 3 i sin klasse.

Så blev det C'ernes tur hvor Gribsvads Samba og Gribsvads Michelle Jo var kommet i en rigtig hård klasse - nok dagens bedste iflg. dommeren - så de endte på en 4. og 5. plads i en klasse, der blev vundet af den senere overall reserve BIS. Gribsvads Samba var med for første gang, og efter lidt startvanskeligheder kom hun faktisk godt i gang, så det var rart.

Gribsvads Michelle Jo var også blevet lidt slank - hendes første føl er en ordentlig basse, der tærer godt på mors reserver.

Til sidst skulle vi ind med de to føl i følchampionatet, og det kunne ikke gå ret meget bedre end det gjorde, idet Gribsvads Maykel Jo (aka Bjarne) vandt klassen foran staldkammeraten Gribsvads Josefine - der jo er resultatet af avlsudvalgets anbefaling. Så hendes første optræden kunne måske tyde på, at det ikke var det værste forslag, vi kunne få.

Så blev det tid til finalerne, og her blev Gribsvads Flower Ungdyr Champion sec. A, reserve hoppe champion sec. A og reserve supreme champion sec. A - ikke så ringe af en 1-års hoppe! Og Gribsvads Maykel Jo blev ungdyr champion sec. C og reserve hingste champion sec. C - og det er da heller ikke så ringe gået af et hingsteføl...!

Så vi havde en rigtig god dag, i dejlige omgivelser og som vanligt i godt selskab - måske kunne vi have ønsket os bare lidt bedre vejr, men det gik jo godt alligevel.

***

Vi har fået et foto af Coedeneirin Reflects første føl i Danmark. Det blev til et dejligt hoppeføl, født hos Laila og Torben; hun hedder Aberlour Gaia og moren er Aberlour Gwalia efter Rytterbjergets Infinity. Hun ses her 2 dage gammel:

Et dejligt feminint føl med godt udtryk og flotte farver - vi siger tillykke til Stutteri Aberlour.

***

Salgslisten er opdateret - et par er blevet solgt, og et par nye er kommet på. Tag et kig og se om der er noget for dig.

***

Traditionen tro var første lørdag i maj afsat til Fyns Plageskue for Ponyracer, og her var v af sted med 4 plage, alle sec. A. De første to, der skulle vises frem var i samme hold, nemlig 1-års hingstene Gribsvads Niam og Gribsvads Major. De blev hhv. nr. 2 og 3 i holdet og var rigtigt flinke at have med.

Den næste i ringen var 1-års hoppen Gribsvads Flower, som klarede sig lidt bedre end "drengene" og vandt sin kasse med fine point: 9-8-7-8-8, og var dermed kvalificeret til 1-års finalen inden frokost.

Efter frokost var det de 2-års tur,og her havde vi Gribsvads Fire med. Han vandt sin klasse med 8-7-8-7-7, hvilket dog ikke rakte til en finaleplads.

Så Gribsvads Flower var ene om at repræsentere Team Gribsvad i finalen, idet hun var blandt de 6, der var gået videre fra 1-års finalen. Og sammen med 2-års finalisterne blev det en spændende finale, hvor de 11 deltagere blev oprangeret bagfra. Flower gik og gik og gik, og var stadig med i bedste halvdel, da vi bev bedt om at vise en ekstra tur i trav. Derefter blev endnu et par stykker kaldt ind, og da vi var 3 tilbage, var det tid for endnu en trav. Derefter blev nr. 3 kaldt ind på rækken, og det var stadig ikke Flower! Endlig blev de sidste to stillet op mule mod mule med siden til, og dommerne kiggede en ekstra gang før de endelig bestemte sig. Og her trak Flower så det korteste strå, men en titel som Reserve Best-In-Show er bestemt ikke at kimse af!

Endnu engang tak til arrangører, publikum, dommerhold og "konkurrenter" for en dejlig dag fra os alle på Team Gribsvad!

 
April

På aprils sidste dag drog vi østpå over broen til Sjælland med bilen fuld af ponyer for at deltage i det årlige Plageskue på Dorthealyst. Først for var Gribsvads Fire, som blev nr. 2 i sin klasse med karakterene 8-7-7-8-8

Over middag var det de 1-års tur, og her var det Gribsvads Flower, der skulle i ringen først, og hun gjorde det rigtig godt idet hun vandt sin klasse med de flotte karakterer 9-9-8-8-9.

Derefter var det atter "drengenes" tur; Gribsvads Major og Gribsvad Niam var i samme klasse og endte på 2. og 3. pladsen. Major med karakterene 8-7-7-7-7 og Niam med 7-7-6-8-7.

Rosinen i pølseenden var Gribsvads Victor Jo, som egentlig mest var kommet med på turen, fordi han skal være legekammerat til Joker, så der var ikke de store forventninger til ham. Han endte på en 4. plads i sit hold med karakterene 7-7-7-6-7

Så det blev "pigen" der førte sig frem, Gribsvads Flower deltog først i delfinalen for 1-års hopper, gik videre til finalen for 1-års, hvor hun også blev blandt de udvalgte, som fik adgang til BIS-finalen. Og efter en laaang tur løs i ridehus (når man nu endelig er blevet fri, hvorfor skal man så i snor igen?!) blev spændningen udløst: Hun vandt! Så en noget træt Flower fik æresbåndet på, og der blev uddelt flotte ærespræmier og mange klapsalver. Tak til alle for en - som sædvanlig - god dag i pragtfulde omgivelser og skønt vejr!

***

Malenes hoppe, Gribsvads Jo-Jo, har også fået føl, et dejligt hingsteføl, som hedder Gribsvads Hannibal:

 

***

Endnu 3 føl har set dagens lys; Gribsvads Pitzu, Gribsvads Lady Jo og Gribsvads Musie har alle fået føl - de kan ses på følsiden.

***

Søndag d. 17/4 var vi værter ved ERFA-gruppens møde, og det var en dejlig dag med godt vejr, god mad og hyggeligt samvær som vanligt.

***

Rytterbjergets Nesta har fået et hingsteføl efter Paravadean the Gigolo - her er Gribsvads Nimbus:

Foto: Zanne Jedig

***

Der er kommet endnu et par føl - begge hopper: først var det Gribsvads Litlle Jo, der blev mor til Gribsvads Bibbi Jo.

Siden kom det første sec. A føl til verden. Det var vi meget spændt på at se, det var nemlig resultatet af Avlsudvalgets anbefaling. Vi var sidste år noget i tvivl om hvilken hingst, vi skulle bruge til vores hoppe Llwynneath Jennywren, og spurgte derfor avlsudvalget til råds. De anbefalede Brierdene Napoleon, og som sagt så gjort - her er resutltatet; Gribsvads Josefine:

Det bliver spændende at følge hende, og se hvordan hun udvikler sig.

Og så har vi desværre mistet en af vores gode sec. A hopper, Gribsvads Sagi, som fik en infektion, som end ikke dyrlægen kunne få bugt med.

 
Marts

Så er Gribsvads Baltzer flyttet hjemmefra - han er rejst til Stald Grove, hvor han skal hygge sig med deres hopper, så vi krydser fingre for at der kommer nogle fine føl efter ham i 2012.

***

Lørdag d. 12/3 deltog vi i welsh-foreningens hingsteshow med 5 unge hingste. Det var et godt show, og vi er yderst tilfredse med resultaterne.

Først på banen var de to 1-års sec. A hingste Gribsvads Niam og Gribsvads Major, som var i godt selskab. Gribsvads Niam var i byen for første gang, vandt klassen og fik også den grønne sløjfe for "bevaringsværdig".

Gribsvads Major var vokset lidt fra hinanden hen over vinteren og fik en 3. plads i holdet.

Den næste i ringen var 2-års sec. A hingsten Gribsvads Fire, der efter tæt kamp med vinderen af klassen endte på en flot anden 2.plads, og blev også kendt bevaringsværdig.

Efter frokost kom turen til sec. C hingstene, og her vandt Gribsvads Baltzer over sin staldkammerat Llanfihangel Hedd-Wyn - begge fik den grønne sløjfe for bevaringsværdig. Desuden fik Hedd-Wyn mange rosende ord med på vejen fra tilskuere og andre udstillere, som - ligesom os - synes han har udviklet sig meget hen over vinteren.

Sidst på dagen var det finaletid, og vi var kvalificeret med 4 ud af 5 hingste, så det var dejligt. Gribsvads Niam løb med titlen som reserve ungdyr champion for sec. A og Gribsvads Baltzer blev Sec. C ungdyr- og supreme champion.

En rigtig god dag, tak til arrangørerne og alle hjælpere og mønstrere.

***

Så kom de første billeder af de første føl - se følsiden.

***

Llwynneath Inca er solgt - vi ønsker de nye ejere held og lykke med ham, og glæder os selv til at se en årgang føl efter ham inden så længe.

 
Februar

Februar startede som det snart er tradition med en fin tur til den hollandske hingstekåring. Vi så mange gode ponyer, primært sec. A, B og WPBR - sec. C og D kommer der aldrig så mange af.

Og nu her - bare et bare dage efter hjemkomst, har årets første Gribsvad føl set dagens lys. Det er den unge sec. C hoppe Gribsvads Vicki Jo, der er blevet mor til et brunt hoppeføl, der hedder Gribsvads Vinnie Jo - dejlig start.

Gribsvads Michelle Jo er også nedkommet med sit første føl, og det blev til et dejligt rødt hingsteføl ved navn Gribsvads Maykel Jo.

Fotos kommer, når de er foldet ud, og vejret er til at tage billeder i.... - se på følsiden

Gribsvads Ni Eh er flyttet hjemmefra, vi håber at hendes nye ejer vil blive lige så glad for hende, som vi har været.

 
Januar

Så har de første ponyer fundet nye hjem, Gribsvads Silas, Gribsvads Naomi, Llwynneath Emlyn, Gribsvads Laila Jo og Gribsvads Rhapsodi er på vej til de nye ejere - vi ønsker held og lykke!

***

Gribsvads Baltzer er udlejet til Stald Grove for 2011 - vi glæder os til at se nogle dejlige føl i 2012 efter vores vinder-hingst.

***

Så er et nyt år begyndt, og dermed startskuddet til "nye tider" for os her på Stutteri Gribsvad. Da vi mister en del marker, er vi desværre nødt til at reducere bestanden kraftigt. Så her er muligheden for at gøre et godt køb - se udvalget på salgssiden.

Når det er sagt, glæder vi os selvfølgelig til endnu et spændende år i selskab med welshponyerne og deres "mennesker".

Nyhederne fra 2010 er lagt i arkiv - se nedenfor - og klik videre, hvis nu du ikke lige fik det hele med.

 

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006