Nyheder

2012
Se billeder af årets føl på følsiden
 
December

Hermed de bedste ønsker om en glædelig jul og et godt nytår til Jer alle.

Tak for et godt welsh-år - ser frem til endnu et i 2013.

 
November

I år blev julefrokosten afholdt her hos os, og det var som vanligt en rigtig hyggelig aften med masser af god mad og godt selskab.

Inden da var der mulighed for at besigtige ponyerne, hvor vi bl.a. kunne fremvise to nyankomne hingsteføl, som vi håber på sigt kan indgå i avlen her. Det ene er sec. C hingsteføllet Dorthealyst Discjockey, som er efter Bluehaven Diesel og ud af en af stamhopperne på Dorthealyst; den altid godtavlende Gossip (Synod Gentleman Jack/Parvadean Reaction).

Det andet er sec. A hingsteføllet Springbourne Equerry, som var ankommet fra Wales dagen før, så det var helt nyt, men han var allerede en tur ude og løbe sammen med de nye venner. Han er efter Cascob Silver Ghost, moren er Springbourne Eurgain (Springbourne Caraway/Springbourne Boy Blue), så vi håber denne afstamning kan passe fint ind i "programmet".

Hans far Cascob SIlver Ghost

Hans mor Springbourne Eurgain (og en helsøster til Equerry)

 
Oktober
 
Så er nogle af ponyerne flyttet hjemmefra; Llanfihangel Hedd-Wyn er kommet i arbejde, han er kommet i tilridning og det går rigtigt fint. Gribvads Zap, Gribsvads Lady Mary, Gribsvads Major, Gribsvads Little Hector og Gribsvads Maykels Jo er alle kommet ud til nye ejere - vi håber de får stor glæde af dem.
 
September
 

Jysk Føl og Plageskue blev afholdt i flotte rammer på Rosgaard Ridecenter nær Viborg, og vi deltog med Gribsvads Kikki Jo og Gribsvads Flower. Gribsvads Kikki Jo var i en fin klasse med gode føl, hvor hun blev nr. 2 - her var vinderen (og nr. 3) efter Gribsvads Baltzer, så det var dejligt at se 2 gode føl efter vores egen hingst.

Gribsvads Flower var alene i sin klasse, og derfor sikker vinder. Begge deltog i deres respektive delfinaler, hvor Gribsvads Flower blev reserve champion for 2-års plage

Afslutningsvis vil vi gerne ønske Stald Grove stort tillykke med titlen som Reserve BEST-IN-SHOW med Groves George of the Jungle - et dejligt hingsteføl efter Gribsvads Baltzer.

***

Som vanligt deltog vi i Fyns Følskue for Ponyracer, og havde i år satset på "pigerne", idet vi tog Gribsvads Fleur, Gribsvads Kikki Jo og Gribsvads Zahir Jo med. Først for var Gribsvads Fleur, som vandt sin klasse med karaktererne 7-7-8-8-8.

De andre to var så i samme klasse, og der var det Gribsvads Kikki Jo, der trak det længste srå og vandt klassen med karaktererne 9-8-7-8-8, efterfulgt af staldkammeraten Gribsvads Zahir Jo, der opnåede karakterene 8-8-7-9-8.

Dermed var alle 3 føl kvalificeret til finalen, men vi ikke havde trækkere til mere end to "sæt", så Fleur måtte blive i lastbilen. Gribsvads Kikki Jo klarede sg bedst, idet hun endte på en samlet 3. plads i finalen, og dermed bedste welsh hoppeføl.

Alle fotos er taget af Zanne Jedig.

 
August
 

I år var det her på Fyn at årets kåring skulle afholdes, så vi fyldte lastbilen op med ponyer, der både skulle deltage i kåring og showklasser. Om lørdagen var der kåring, og først for var hingstene, der både blev vist for hånd og løs i ridehus, før de blev oprangeret. Her havde vi Gribsvads Baltzer med, og det gik rigtigt godt, idet han blev kåret i 1.klasse - det er første gang at en Gribsvad hingst er kåret i 1. klasse her i Danmark, dejligt. Gribsvads Fire var også til kåring, og opnåede kåring i 2.kl.B, tillykke til hans nye ejere.

Om eftermiddagen var det så hoppernes tur, og her havde vi valgt at tage Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Vicki Jo med. De var i samme hold, og Gribsvads Vicki Jo løb af med fløjpladsen foran sin staldkammerat, men begge opnåede kåring i 1.klasse, og dermed prøvede vi for anden gang i stutteriets historie at få kåret 3 ponyer i 1. klasse ved samme kåring. Første gang var i 2005, hvor de 3 sec. A hopper Gribsvads Palina, Gribsvads Pitzu og Gribsvads Rau scorede hattrick. Som en lille detalje var de alle efter Springbourne Herian, og dette års sec. C kåringsdyr er alle efter Dorthealyst Typhoon. Desuden blev Gribsvads Lady Seventy også fremstillet og opnåede kåring i 2.kl.A - også tillykke til hendes nye ejere.

Vi havde også valgt at vise de 3 ponyer som en afkomsgruppe efter Dorthealyst Typhoon. Da der skal være dyr i en samling efter en hingst, kunne bedømmelsen kun blive uofficiel. Samlingen fin flotte ord med på vejen, og havde den været officiel, ville den været kommet i 1.klasse 1.grad, og nok de maximale 24 points.

Sidste punkt på programmet lørdag var DM-klassen, hvor vi havde de samme ponyer med, og sandelig om ikke vi fik DM-titlen også! Det kunne vist ikke blive ret meget bedre den dag.

Om aftenen var der som vanligt en hyggelig fest med god mad og drikke og fantastisk stemning, og undervejs blev jeg indlemmet i den fine klub af æresmedlemmer! Tusind tak for denne fornemme udnævnelse.

Søndag var det show dag, og vi lagde ud med Gribsvads Flower, der var i en hård klasse og endte på en 2. plads, hvilket også gav adgang til finalerne.

Næste i ringen var vores nye hingst Shamrock Micro Cleveland, der vandt sin klasse og dermed en adgangsbillet til finalerne. Gribsvads Michelle Jo og Gribsvads Baltzer blev også klar til finalerne senere på dagen, hoppeføllet Gribsvads Zahir Jo var ikke helt i topform, og kom ikke videre, men der var også rigeligt at holde styr på til finalerne.

For at gøre en lang historie lidt kortere var det hingstene, der klarede sig bedst til sidst, idet Shamrock Micro Cleveland blev reservehingste champion sec. A og Gribsvads Baltzer blev kåringens bedste hingst, hingstechampion og supreme champion sec. C og til sidst Overall Supreme Champion Best-In-Show!!

Det var, som det kan ses, nok en af de bedste kåringer, vi har været med til - ikke bare kom vi hjem med gode resultater, men der var rigtigt mange gode ponyer, og mange af dem 1.klasses dyr. Tak til alle - også Anderup Rideklub - for en vellykket weekend.

 
Juli

I dag ankom vores nye unge sec. A hingst, Shamrock Micro Cleveland, født og kåret i Holland. Han har bl.a. en masse Springbourne blod i sin afstamning, så vi håber han kan matche vores hopper - det bliver spændende at se. Den første følårgang efter ham kommer i Holland 2013.

 
Juni

Et par uger senere blev det tid for Det Fynske Dyrskue, og da det jo er midt i eksamenstid hvade vi valgt at holde lidt lav profil, rent antalsmæssigt. Så vi nøjedes med at have Gribsvads Flower (2 års sec. A hoppe) og Gribsvads Lady Jo (følhoppe sec. C) med. Og det gik ganske fornuftigt, idet begge fik 23 points + ærespræmie, samt adgang til deres respektive fælleskonkurrencer.

Her gik det også rigtigt fint, idet begge opnåede en fin 3. plads i disse konkurrencer - her med deres sløjfer i racens grønne farve:

Vejret holdt også nogenlunde; det har da før været bedre, men bestemt også værre! Og som sædvanligt var det hyggelige dage i godt selskab.

***

Vi havde taget 3 ponyer med til Fyns Junishow; og først for var Gribsvads Flower, der var kommet i en stærk klasse, blandede 2- og 3-års hopper. Og samtidig var hun mere interesseret i "drenge" på dagen, så det blev til en 4. plads for hendes vedkommende.

Næste i ringen var ½-broren Gribsvads Fire, som om muligt var kommet i en endnu stærkere klasse mod et par ældre herrer. Og knap udfyldt nok trak han det korteste strå og endte på en 3. plads.

 

Som rosinen i pølseenden havde vi valgt at udskifte Gribsvads Baltzer "normale" rideudstyr med showudstyret, og det var både han og vi glade for:

Han viste sig fra sin bedste side, og vandt sin klasse, blev hingstechampion sec. C og overall reserve champion sec. C - ikke så ringe for et ridedyr....

Endnu engang et godt show - vældigt hyggeligt og vejret holdt denne gang!

 
Maj

Det sidste føl er født nu; det blev til et sort hoppeføl - det eneste i 2 år, til trods for brug af sorte hingste. Og det er ovenikøbet den røde hingst Coedenerin Reflect, der er far og den stolte mor er Rytterbjergets Nesta. Gribsvads Baiche mistede sit føl efter Llanfihangel Hedd-Wyn, da det blev født for tidligt, så indtil videre findes der kun et føl efter ham her i Danmark.

Og nu hvor alle føl er kommet, er der også opdateret på både følsiden og salgssiden; tak til fotograferne for billeder. Der kan ses mange flere fotos af vores ponyer på Facebook - find os under "Stutteri Gribsvad Fyn".

***

Så blev det afrejsedag for et par følhopper; Gribsvads Rumba II og Gribsvads Musie med hver deres hingsteføl til deres nye ejere; hhv. Stutteri Thers og Stutteri Dankirkeby - vi siger tillykke og håber de får glæde af deres nyerhvervelser.

***

Mandag morgen var der gevinst igen - Gribsvads Lady-Look II havde fået et fint rødt hoppe føl; det første efter Coedeneirin Reflect her.

***

Lørdag d. 12 afholdt vi sec. C ERFA dag her, og det blev en rigtig god dag, trods blæst og lidt regn. Efter morgenmaden viste vi alle 8 Gigolo føl (4 hopper og 4 hingste), og stemte hver især på vores favoritter. Samtidig kiggede vi på hopperne efter Dorthealyst Typhoon for at se, om der var basis for at stille en samling efter ham på et tidspunkt, og det så ganske fornuftigt ud. Ud over de 8 følhopper med Gigoloføl, viste vi også det første føl efter Llanfihangel Hedd-Wyn, samt Zannes følhoppe, der var på besøg. Endelig blev alle ungdyrene vist frem, heriblandt vores sec. A hingste. Så blev det frokosttid, men inden nåede vi lige at kigge på sec.A'erne med deres føl efter Fakla Dejavu Maykels Last, og selv om det var sec. C folk, der var på besøg, var man enige om, at han havde gjort det ganske godt igen. Desuden var Gribsvads Baltzer hentet hjem fra sit andet hjem hos Malene, så vi også kunne vise ham frem - han er jo også efter Dorthealyst Typhoon. Under en dejlig frokost blev der diskuteret livligt, og resultatet fra følafstemningen blev afgjort. Hos hoppeføllene løb Gribsvads Kikki Jo med sejren efterfulgt af Gribsvads Zahir, mens Gribsvads Mascot Jo vandt foran Gribsvads Dario hos hingstene. ¨

En rigtig hyggelig dag med godt fagligt indhold, så det kunne ikke være meget bedre - dejligt at se en flok sec. C entusiaster, vise ponyer frem og få en god diskussion om dem og fremtiden for avlen.

Fotos fra dagen kan se på Facebook

***

Det første føl efter Llanfihangel Hedd-Wyn er født; det er Gribsvads Rumba II, der blev mor til et fint sort hingsteføl.

***

Og på samme vis er der altid Fyns Plageskue den første lørdag i maj, og traditionen tro fyldte vi ponyerne i lastbilen og drog af sted mod 25-års jubilæumsshowet - denne gang tæt på os, idet det blev afholdt i nye omgivelser på Trøstruplund.

Ponyerne var de samme, som vi havde med på Dorthealyst sidste lørdag, til det vi troede var vores bedste show nogensinde, men vi tog fejl! Helt utroligt blev resultaterne endnu bedre, og for at gøre en lang historie kort, så blev der byttet lidt rundt i toppen, idet Gribsvads Gigo Jo blev BEST-IN-SHOW, Gribsvads Bibbi Jo løb med titlen som reserve BIS - efter længere tids votering; nok svært at vælge mellem to så dejlige ponyer, der ovenikøbet begge fik de samme points (9-9-8-8-9). Gribsvads Flower blev nr. 4 i finalen (med karakterene 9-9-7-8-9) og Malene blev bedste fremviser. Så bliver det nok ikke bedre. Endnu en gang stor tak til Morten for hjælpen med Gigo Jo, og også tak til Christina, der gav en hånd med Flower.

Det var et Jubilæumsshow, der ville noget - tak for 25 gode år med Fyns Plageskue - ser frem til endnu flere (gerne af samme slags).

 
April

Sidste lørdag i april byder som regel på Plageskue på Dorthealyst, og i år var ingen undtagelse. Så vi læssede lastbilen tidligt lørdag morgen med de tre showponyer; Gribsvads Flower, Gribsvads Gigo Jo og Gribsvads Bibbo Jo. På Lysten startes der som regel med de 2-års og derfor stod Gribsvads Flower først for tur - vi havde dog ikke som vi ellers plejer fået katalog nummer 1; i år var det strukket til nr. 2! Men hun blev nr. 1 i sin klasse med 8-8-7-8-8, og dermed videre til delfinalen. Her endte hun blandt de 3 bedste og opnåede så en plads i finalen.

Senere blev det tid for de to 1-års; der begge vandt deres klasser - Gribsvads Bibbi Jo med karakterene 9-8-8-8-8 og Gribsvads Gigo Jo med 8-8-8-7-8. Dermed var begge videre til delfinalerne for 1-års plage, og minsandten om ikke de begge gik videre til finalen.

Endelig blev det tid til finalen, og hvem skulle have troet at det nogensinde kunne ske:

Vi havde 3 ponyer med over broen, alle 3 kom med i finalen ud af 6 mulige finaledeltagere (= 50% Gribsvadponyer i finalen!) - og som de eneste 3 welsh. Og Gribsvads Bibbi Jo løb med titlen som BEST-IN-SHOW, hendes ½-bror Gribsvads Gigo Jo blev nr. 3 og Gribsvads Flower nr. 6. Det var helt vildt, og vi kunne da heller ikke have klaret det uden god hjælp fra gode welshvenner, især tak til Morten med "vildhingsten".

Og som en "ekstrapræmie" blev Parvadean the Gigolo titlen Bedste hingst i hingsteparaden, tillykke til Marianne og Dorthealyst teamet med denne flotte titel. Og endnu engang tak til Marianne fordi vi måtte låne denne flotte fyr, så vi kunne få alle de dejlige føl efter ham - heriblandt selvfølgelig de to røde stjerner herover.

Efter en begivenhedsrig dag var det tid til at vende næsen hjemad igen - lastbilen er pakket med alle dyr, mennesker og præmier og er klar til at køre mod Fyns land igen. Her håber vi at møde en stor del af Jer igen på næste lørdag - vi ses!

PS: Vi kom til at investere i denne lille røde sag:

***

Så kom der endnu et sec. A føl - denne gang er det Gribsvads Pitzu, der er den stolte moder til hingsteføllet Gribsvads Zap.

***

Lørdag d. 21/4 blev det tid for årets første plageskue og vi satte kursen mod Egtved for at deltage i Jysk Plageskue. Vi havde taget "show-holdet" med, og lagde ud med Gribsvads Flower, som vandt sin klasse med 9-8-8-7-8, og fik dermed en billet til delfinalen.

Næst for var Gribsvads Gigo Jo, der fik de fine karakterer 9-9-8-8-9, og ligeledes en plads i delfinalen. Sidst i ringen fra os var Gribsvads Bibbi Jo, der blev nr. 2 i klassen, også med flotte karakterer: 9-9-8-7-8. Dommerne var generelt begejstret for den gode kvalitet, der var i sec. C holdene, så det er jo dejligt.

I delfinalen for welsh blev Gribsvads Gigo Jo bedste welsh efterfulgt af Gribsvads Flower, så det kunne nok ikke gøres meget bedre.

Men det kunne det - Gribsvads Gigo Jo deltog i BIS-finalen, og løb med titlen reserve-BIS efter en særdeles velgående fjordhest.

En dejlig dag med gode præmier, fint sted og godt selskab.

***

Vi afholder sec. C Erfa dag d. 12/5-2012, og alle der er interesseret i sec. C avl/ponyer er velkomne. For tilmelding og yderligere information; se venligst foreningens hjemmeside www.welshponyer.dk - kig under "Kalender" - vi glæder os til at se Jer.

***

Endnu et føl har set dagens lys - det sidste efter Gigolo her i år - og det blev Gribsvads Musie, der leverede et fint mørkebrunt hingsteføl, Gribsvads Dario. Så nu afventer vi spændt føllene efter Coedenerin reflect og Llanfihangel Hedd-Wyn; det bliver de første efter dem her.

***

Der er dukket lidt flere føl op; først fik Gribsvads Palina et hingsteføl, og her d. 6/4 fik Gribsvads Lady Jo et hoppeføl, og Gribsvads Samba et hingsteføl. Og der er blevet solgt lidt ud at ponyerne, så jeg håber at de nye ejere bliver glade for dem.

 

Marts

Hingstedagen blev afholdt i Tørring-Uldum rideklub i flot solskinsvejr. Vi havde bare 2 med denne gang - en junior og en senior model af sec. C. Det var først den gamle herres tur, Coedeneirin Reflect lagde hårdt ud med at vinde sin klasse. Så der var lidt at leve op til for den unge, men Gribsvads Gigo Jo gjorde ham kunsten efter og vandt også sin klasse. Dermed var de begge kvalificeret til deltagelse i championaterne, og gjorde også her rent bord, idet Gribsvads Gigo Jo blev junior champion og Coedenerin Reflect blev først senior champion og sidenhen supreme champion sec. C.

Coedeneirin Reflect gik så videre til konkurrencen om Best-In-Show, og endte med at løbe med titlen som Reserve-BIS.

En rigtig god dag, med mange gode dyr - bare lidt synd at der ikke var flere - håber de kommer igen til næste år.

Og på falderebet blev gevinsten i hingstegættekonkurrencen uddelt - det blev Morten Thers der løb med flasken for at komme det rigtige gæt. Til efteråret skulle denne herre gerne lande hos Stutteri Gribsvad:

Shamrock Micro Cleveland, f. 2009, nr. 2 blandt de unge sec. A til årets hingstekåring i Holland.

Han er efter Shamrock Lord Caernarfon, der blev overall supreme champion ved den hollandske hingstekåring i 2009. Hans mor er Springbourne Cleo, der blev solgt på Fayre Oaks for £9000. Hun har profiler i afstamningen som bl.a. Breachwood Marwyn, Rondeels Pengwyn, Penual Mark og Springbourne Halwyn. Det er blodlinjer som burde matche de "gamle" hopper vi har med Springbourne Herian som far eller bedstefar.

Tak til Janneke for billederne - se flere af hendes gode fotos her www.jannekederade.nl

***

Du kan stadig nå at deltage i "gættekonkurrencen" - der må gerne komme lidt flere bud, så tøv ikke med at sende en mail (se lidt længere nede). Det er helt gratis at komme med bud, så der er intet at tabe....!

***

Endnu et føl har set dagens lys, og det blev til en hingst denne gang til Gribsvads Little Jo.

***

Da der er udvist stor interesse omkring vores nyindkøbte sec.A hingst, har vi besluttet at sætte en flaske vin på højkant. Der kan bydes ind med gæt på hvilken hingst, der er tale om, og er der flere, der rammer plet, vil der blive trukket lod. Kan du ikke gætte navnet, så kom med bud på alder, farve, nationalitet, afstamning/blodlinjer - det kan jo være der ikke er nogen, der har "løsningen", og så vil dem med flest rigtige komme med i puljen.

Dit bud skal sendes til webmaster@stutterigribsvad.com (kun bud til denne mail-adresse vil blive taget i betragtning) senest fredag d. 23/3, så er der chance for at præmien kan uddeles til Hingstedagen.

Udsalg!

En kombination af ændret avlspolitik og lidt for mange ponyer gør, at der nu bliver en flok rigtigt gode sec. A ponyer til salg. Der er både ældre og unge hopper hopper og hingste - se mere på salgssiden. De skal alle væk, så giv et bud, hvis der er en eller flere, du kunne være interesseret i.

I forlængelse heraf er der bestilt en ny sec. A hingst - han dukker dog først op engang til efteråret, hvis alt går efter planen.

***

Endnu et par sec. C føl har set dagens lys, først var det Gribsvads Michelle Jo, der nedkom 6/3 og 12/3 var det Gribsvads Vicki Jos tur - begge fik dejlige brune hoppeføl efter Parvadean the Gigolo.

***

Så startede showsæsonen! Vi kørte til M&M show med en bilfuld plage, 4 stk. ialt, heraf 3 sec. C halvsøskende på 1 år og en enkelt sec. A. på 2 år.

Først for var Gribsvads Bibbi Jo, og hun lagde hårdt ude med at vinde sin klasse med de fantastiske point: 10-10-9-9-9 = 47 ialt!

Dernæst var det de to "drenges" tur, og denne gang vandt Gribsvads Gigo Jo klassen med også næsten lige så fine point: 9-9-9-8-8 = 43 ialt.

Gribsvads Maykel Jo blev nr. 3 i klassen med rene 7-taller og en total på 35.

I den anden ring var det så Gribsvads Flowers tur, også hun vandt sin klasse med rigitgt gode point: 9-9-8-9-9 = 44 ialt.

Så der var 3 plage klar til finalerne, og kun to trækkere, så tak til Morten for hjælpen. Det var Gribsvads Bibbi Jo, der trak det længste strå, idet hun blev Overall Junior Champion, Overall welsh Champion og sidst men ikke mindst Best-In-Show! Og Malene blev bedste mønstrer i ring. 2. Så det var ikke den værste start på sæsonen.

Tak til alle for en god (men kold) dag.

 
Februar

På årets hidtil koldeste nat kom der endnu et sec. C føl, idet Gribsvads Mehle Jo fik et fint hingsteføl, som skal hedde Gribsvads Mascot Jo.

 
Januar

Den 26/1 kom årets første sec. C føl; det var Gribsvads Molly, der leverede et fint hoppeføl - Gribsvads Mary.

***

Så er der taget hul på et nyt år, og det starter godt, med to dejlige sec. A føl, begge født 15/1 og begge efter Fakla Dejavu Maykels Last. Gribsvads Sipsy fik et hingsteføl og Gribsvads Fie fik et hoppeføl (helsøskende til hhv. Gribsvads Major og Gribsvads Flower, der begge har gjort det godt i showringene). Fotos af de nye små kan ses på årets følside.

 

 

Arkiv 2011

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006