Nyheder

2013
 
Se vores salgsponyer her og kig også på årets føl, hvor nogle er til salg
 
December

Første søndag i advent var vi til M&M show på Sjælland, og det gik fint. Der var mange gode dyr, og vi fik gode placeringer. Gribsvads Flower, Gribsvads Flora og Gribsvads Bibbi blev alle nr. 2 i deres respektive hold med 40 p.; Gribsvads Flower blev ydermere reserve champion for 3-års. Vi havde også meldt Gribsvads Fleur til, og også en samling med de 3 helsøster, Flower, Fleur og Flora, men da Fleur blev skadet under oktoberstormen, måtte hun - og dermed også samlingen - afmeldes.

***

Der er sket lidt udskiftning i besætningen, idet Gribsvads Samba (ifolet med den sorte sec. C hingst Llanfihangel Hedd-Wyn) er flyttet til Dorthealyst, og i stedet er der flyttet to sorte ½-søstre ind, de 2-års sec. C hopper Menai Celtic-Love og Menai Celtic Crwydren:

Og her også lige et foto af Llanidan Cymro:

 

November

Her midt i november kom Llanidan Cymro hjem fra Wales, og jeg er godt tilfreds med ham, nu skal han lige falde lidt til, og så bliver det spændende at følge ham.

***

Vi startede november med ERFA møde hos os - vi var 22 ialt, og havde en god dag, hvor vi viste vores ponyer frem, fik lidt god mad og en god debat omkring sec. C hingstebestanden i Danmark.

Oktober

Cob auktionen i Wales blev igen i år besøgt, og der var rigtigt mange gode ponyer til salg. Det blev også til en enkelt til os, et sec. C hingsteføl e. Pwllmelin Moonraker u. Parvadean Rosie Jones. Han hedder Llanidan Cymro, og er palomino med aftegn. Vi var også på stutteribesøg hos Brynseion og Glebedale, der havde gode ponyer i flotte omgivelser. En rigtig god tur i godt selskab.

***

Der er kommet en hilsen fra vores "gamle" top-hingst, Dorthealyst Typhoon. Han er nu vallak, og i fuld gang med en karriere som ridepony for Julie Grøndahl på 12 år, der er superglad for ham.

 

September

Vi tog til Jydsk Føl- og Plageskue på Stutteri Fjordglimt her midt i september. Vi havde medbragt sec. A hoppeføllet Gribsvads Flora som lagde ud med at vinde sin klasse.

Hendes helsøster Gribsvads Fleur vandt også, og de fik begge rosende ord og finalepladser med på vejen.

Den eneste sec. C vi havde taget med var Gribsvads Bibbi Jo, der også imponerede dommerne, og gik videre til finalen, og hun endte med at snuppe titlen som Reserve-BIS, så det var en rigtig god dag i flotte og velorganiserede omgivelser og godt selskab.

 

August

Som vanligt var der Fyns Følskue for Ponyracer sidste lørdag i afgust, og vi deltog med 3 føl. Først i ringen var hingsteføllene, og her havde vi taget sec. C føllet Gribsvads Lion Jo med. Han blev nr. 2 i sin klasse med karakterene 8-7-7-7-7. Senere på dagen var det hoppeføllenes tur, og sec. C føllet Gribsvads Leading Jo fulgte sin brors eksempel, og blev også nr. 2 med samme karakterer. Sec. A hoppeføllet Gribsvads Flora vandt sin klasse med karakterene 9-7-8-9-8, og gik dermed videre til semifinalen for hoppeføl. Her var hun blandt de 7 der gik videre til finalen, så det var dejligt. Hun endte med at blive "Publikums Favoritføl" så alt ialt en god dag i godt selskab.

***

Der er kommet nye billeder af føllene - se dem her: Føl 2013 - en del af dem er til salg

***

Første weekend i august stod der kåringsweekend på programmet, og vi satte næsen mod Vilhelmsborg med 3 ponyer på ladet. Gribsvads Flower var tilmeldt kåring og show, mens Gribsvads Kikki Jo og Gribsvads Bibbi Jo ikke var gamle nok til kåring, så de skulle deltage i showklasser.

Gribsvads Flower lagde ud med at deltage i den første kåringsklasse for hopper, og hvilken start. Hun var flyvende og endte også med at blive kåret i 1. klasse! Det var rigtigt dejligt, og hun fik dermed en billet til deltagelse i kampen titlen som kåringens bedste hoppe, der skulle afslutte kåringsdagen. Der var rigtigt mange gode hopper, og flere af dem var også kåret i 1. klasse, så der var kamp til stregen. Men resultatet faldt ud til Flowers fordel, og hun endte med at blive kåringens bedste hoppe!

Søndag var der showklasser, og endnu engang var det sec. A - og dermed Gribsvads Flower - der var først for. Hun var desværre alene i klassen, så hun fik den røde roset, som gav hende adgang til finaleklasserne sidst på dagen. Senere var det så sec. C, der skulle ind, og Gribsvads Kikki Jo var den første, hun blev nr. 3 i sin klasse, måtte se sig slået af et par gode hoppeplage fra Dorthealyst. Gribsvads Bibbi Jo blev nr. 2 i sin klasse, efter den senere sec. C champion fra Aberlour (som er efter vores hingst Coedeneirin Reflect, så der har vi også lidt en andel).

Dagen - og weekenden - blev som vanligt afsluttet med diverse championater, og her var Gribsvads Flower med helt fremme; hun endte med at snuppe følgende titler og pokaler: sec. A ungdyr champion, sec. A hoppe champion, sec. A supreme champion, Stuteri Gærshøjs vandrepokal (der gives til bedste danskavlede 3-års sec. A hoppe, hvor begge forældre også er danskavlede), Rævskiftepokalen (der gives til bedste danskavlede sec. A), Tomboy pokalen (der gives til ejeren af faderhingsten til bedste danskavlede sec. A) - og sidst men absolout ikke mindst:

Overall reserve best-in-show !

Tak til alle for en god weekend - især til hjælpere og møstrere for de flotte resultater.

Juni

To uger senere var det tid for Det Fynske Dyrskue, og Gribsvads Bibbi Jo fik denne gang følgeskab af Gribsvads Mehle Jo. Gribsvads Bibbi Jo fik 22 points og Gribsvads Mehle Jo fik 23 points + ærespræmie - begge dele var nok til at blive udvalgt til at deltage i deres respektive fælleskonkurrencer. Gribsvads Bibbi Jo lagde ud med at vinde titlen som "Skuets Bedste 2-års hoppe" foran flere gode dyr med 23 points.

Og da det blev Gribsvads Mehle Jos tur, var det ikke optimale betingelser for afvikling af konkurrencen - det øsregnede. Men ikke desto mindre løb hun med 2. pladsen i konkurrencen om "Skuets bedste følhoppe".

Alt i alt et rigtigt godt og hyggeligt skue som sædvanligt - og stor tak til hjælpere/fremvisere!

***

Fyns Junishow blev afholdt på Anderup Rideklub, og som ved kåringen sidste år, var det et rigtigt fint sted at være. Vi havde valgt at tage Gribsvads Bibbi Jo og Gribsvads Kikki Jo med, selv om de skulle i samme klasse, og de blev hhv. nr. 2 og 3 i en rigtigt stærk klasse for sec. C unghopper. Og Gribsvads Bibbi Jo gik videre til finalerne, og opnåede her titlen som reserve ungdyr champion sec. C.

 

Maj

Der er en del Gribsvadponyer, der har fundet nye hjem her i foråret, nogle permanent og andre midlertidige. Gribsvads Baiche er solgt, mens hendes føl vender tilbage, Llanfihangel Hedd-Wyn er solgt, og flytter hjemmefra, når han er færdig med at servicere vores hopper, Gribsvads Nimbus er ligeledes solgt, og Gribsvads Gigo Jo flyttede umiddelbart efter sejren ved det Fynske Plageskue. Så nu er der ved at være "lavvande", men der er stadig enkelte ponyer til salg nu og her - se opdateret salgsliste. Nogle af årets føl vil også blive til salg, når de bliver gamle nok til at flytte hjemmefra - du kan allerede nu være med til at vælge, hvilket af dem, der kan blive din, tag et kig på følsiden.

***

Lige så sikker som Dorthealyst er Fyns Plageskue for Ponyracer - første lørdag i maj er vi på hjemmebane med plagene.

Her havde vi næsten samme hold med, men resultaterne faldt lidt anderledes ud. Vi lagde ud med Gribsvads Fleur, der nu blev nr. 2 i sit hold med karakterene 8-8-8-7-8. Også her var der et stort hold af 1-års sec. C hopper - nogle var gengangere fra ugen før, men også et par nye havde meldt sig på banen. Gribsvads Kikki Jo blev nr. 2 med 9-8-8-7-8 og Gribsvads Zahir Jo nr. 4 med 8-8-7-7-8. Lige mellem de to kom Gribsvads Mary, som er solgt, med karakterene 8-7-8-7-8.

Gribsvads Gigo Jo (9-8-9-8-9) og Gribsvads Bibbi Jo (8-8-8-9-8) vandt også deres klasser, så der var mange, der fik plads i finalerne. Bedst gik det for Gribsvads Gigo Jo, der endte som Best-In-Show. En god start for han i sit nye hjem, hvor han skal være avlshingst.

Også en rigtig god dag med ponyer i top kvalitet og glade mennesker - et godt arrangement igen.

April

Sidste lørdag i april står der som altid Dorthealyst på programmet. Vi havde fået læsset godt på bilen, så vi kunne få vist vores ungdyr frem.

Gribsvads Bibbi Jo blev nr. 2 i sin klasse med karakterne 8-8-7-9-8, kun slået af den senere reserve BIS. Gribsvads Gigo Jo blev ligeledes nr. 2 i sin klasse med karakterne 8-8-7-8-8.

Den eneste sec. A vi havde med klarede sig rigtigt godt; Gribsvads Fleur vnadt sin klasse med de flotte karakterer 9-8-8-9-9.

Der var et stort flot hold af 10 stk. 1-års sec. C hopper, og her blev Gribsvads Kikki Jo nr. 3 med samme karakterer som Fleur: 9-8-8-9-9, mens Gribsvads Zahir Jo blev nr. 7 med 7-8-7-7-7. Vi havde også 1-års hingste Gribsvads Mascot Jo med, og han blev nr. 3 i holdet med 8-8-7-7-8. Han havde vi ikke med hjem igen, han skal bo på Dorthealyst.

En rigtig god dag med masser af gode ponyer og hyggelige folk som vanligt. Tak til de gode hjælpere - og stort tillykke til værtinden, der løb med både BIS og reserve BIS titlerne for et par dejlige sec. C hopper.

***

To hopper valgte at fole d. 19/4 - og begge fik hoppeføl: Gribsvads Lady Jo blev mor til Gribsvads Leading Jo og Gribbsvads Baiche fik Gribsvads Magic - årets eneste føl efter Llanfihangel Hedd-Wyn

***

Så blev det Gribsvads Michelle Jos tur, og også hun leverede et fint hingsteføl efter Coedeneirin Reflect - Gribsvads Superstar Jo blev født 7/4.

Marts

Der er dukket lidt flere føl op: 18/3 blev Gribsvads Little Jo mor til hingsteføllet Gribsvads Lion Jo, og 28/3 leverede Gribsvads Fie et dejligt hoppeføl Gribsvads Flora.

***

Årets første sec. C føl har set dagens lys - lørdag d. 16/3 fik Gribsvads Mehle Jo et kækt rødt hingsteføl - Gribsvads Master Jo

***

Så fik vi taget hul på showsæsonen, og lagde ud med at tage en flok ponyer med til M&M vintershow. Det gik ganske fint; Gribsvads Kikki Jo vandt sin store klasse (9 deltagere) med 43 points, og i samme klasse blev Gribsvads Fleur nr. 4 med 40 points.

Gribsvads Mascot Jo og Gribsvads Bibbi Jo blev begge nr. 2 i deres klasser med hhv. 39 og 38 points mens Gribsvads Gigo Jo vandt sin klasse med 40 points.

En rigtig god dag med mange gode ponyer og godt humør til trods for de lidt lave temperaturer - det er i hvert passende at kalde det for "vinter show". Tak til alle hjælpere på dagen og til Zanne for billederne.

Januar

Gamle nyheder er lagt i arkiv og 2013 er godt i gang: Årets første føl er allerede kommet, Gribsvads Sipsy fik 10/1 et dejligt hoppeføl efter Fakla Dejavu Maykels Last, som har fået navnet Gribsvads Sydney:

Fotos af årets føl vil kunne ses på årets følside.

 

Arkiv 2012

Arkiv 2011

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006