Nyheder

2016

Salgslisten er opdateret 11/12

Følsiden er opdateret 3/10

 

Gamle nyheder findes i arkiv - se links nederst på denne side
December

Vi øsnker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår - vi ses på showpladserne igen i 2017!

***

Endnu et par ponyer har forladt Gribsvad, bl.a. en ældre sec. C avlshoppe, der skal fortsætte sin karriere hos en ny avler.

Men den nok mest savnede pony vil blive Shamrock Micro Cleveland, der er solgt og rejst tilbage til sit fødeland Holland, hvor han skal fortsætte sit virke som avlshingst. Han har været et stort aktiv for Gribsvad, han har været fantastisk nem at have med at gøre, både i dagligdagen i stalden og ude på showbanerne, hvor han gang på gang har ført sig frem i sin excellente trav og vundet mange titler. Sidst, men ikke mindst, så har han leveret et par håndfulde rigtigt gode afkom, bl.a. vistes 3 stk. 1-års hopper til oktobershowet, hvor de stod 1, 2 og 3 i klassen og samlet vandt de også stutterikonkurrencen, så dem spår vi - sammen med deres halv- og helsøskende efter Micro - en god fremtid.

Vi kommer til at savne ham meget, men vil ønske ham og hans nye ejer held og lykke i Holland.

 
November

Vi har solgt et par ældre hopper, sec. A så nye avlere kan starte op med gennemprøvet materiale - held og lykke!

Vi kunne desværre ikke deltage i årets M&M Christmas show i år, men vi kunne så glæde os over gode resultater for andres Gribsvads ponyer:

Gribsvads Dario blev nr. 2 i first ridden, Gribsvads Lottie Jo vandt sin klasse med 40 p, Gribsvads Simpson vandt også sin klasse med 43 p. og blev reserve champion for 2-års.

Desuden kan vi glæde os over de to afkom, der var udstillet efter Gribsvads Baltzer, hvor begge vandt deres respektive klasser, og Dorthealyst Peptalk blev desuden overall føl champion, bedste welsh og overall reserve supreme champion. Stor tillykke til avlere og udstillere!

 

 
Oktober

Vi deltog også i år i Oktobershow, og havde en lille håndfuld (næsten) med. Sec. C hoppen Gribsvads Michelle Jo vandt efter ommønstring sin klasse foran sin gamle staldkammerat.

Vi havde haft svært ved af vælge hvilken sec. A vi skulle tage med, så det endte med, at vi tog 3 stk. 1-års hopper med - alle efter Shamrock Micro Cleveland, alle med mødre kåret i 1.klasse, men med hver sin morfar. Så vi var spændt på, hvordan de skulle oprangeres i klassen, da alle havde hver sin favorit; dette synes også at være tilfældet hos mange af tilskuerne, erfarede vi.

Men det endte med, at Gribsvads Freesia (MF: Fakla Dejavu Maykels Last) vandt klassen foran Gribsvads Sif (MF: Twyford Major) og Gribsvads Pinka (MF: Springbourne Herian) - en afgørelse som sikkert vil være anderledes en anden dag.

Gribsvads Freesia blev oven i købet senere på dagens udnævnt til Skuets Bedste Welsh Mountain og fik en fin ærespræmie sammen med titlen.

Vi deltog også med de 3 sec. A hopper i Stutterikonkurrencen, og minsandten om ikke dommerne blev enige om, at de skulle vinde, så det kunne ikke være meget bedre.

Sidst - men bestemt ikke mindst - er vi glade og stolte over at sec. A hingsteføllet Fakla Capone gjorde en flot figur, vandt sin klasse og blev ungdyrchampion.

Mange tak til fam. Frandsen for at tage ham med og vise ham frem, og for at han må komme til Stutteri Gribsvad, hvor han er spået en fremtid som kommende avlshingst. Og med denne gode start, er der ingen tvivl om, at vi vil blive glade for ham.

Tak til arrangørerne af showet for en god dag, til alle sponsorer og ærespræmiegiver og til hele team Gribsvad for godt arbejde.

***

Både føl- og salgsliste er opdateret. Stort set alle årets føl er sat til salg, dog er det ikke alle, der skal sælges, så nu har du muligheden for at være førstevælger blandt dem alle. Også enkelte ældre dyr og nogle plage er sat til salg, så tag et kig på salgslisten

August

Sidste weekend i august byder som altid på Fyns Følskue, og her havde vi også taget nogle føl med. Gribsvads Freddi lagde ud, og han fik fine karakterer - især et 10-tal i bevægelse vakte stor glæde; han endte med 8-7-8-10-9. Gribsvads General Ramsey Jo blev nr. 2 i en stærk klasse, og fik de flotte points 9-8-8-9-9. Vi havde også taget et enkelt hoppeføl med, Gribsvads Medina Jo , som deltog i skuets nok stærkeste klasse, hvor hun blev nr. 4 med karakterene 9-8-7-9-8. Vinderen af denne klasse blev Dorthealyst Peptalk, og med Gribsvads Baltzer som far, kan vi godt tillade os at være stolte over de flotte points hun fik: 10-9-9-10-9 - og endelig løb hun af med titlen som Skuets bedste hoppeføl og Best-in-Show. Tillykke til Dorthealyst med dette lækre hoppeføl.

***

Som vanligt deltog vi i welsh foreningens kåringsweekend. Her havde vi Gribsvads Flora til kåring, og hun blev kåret i 1.kl. fløj. Gribsvads Zahir Jo blev også stillet til kåring, og hun var lidt præget af sit første føl, og endte med kåringsklassen 2 efter det nye system. Søndag deltog vi også i showklasserne, og her lagde gribsvads Flora ud med at vinde sin klasse, mens Gribsvas Zahir Jo blev nr. 3. Gribsvads Flora gik videre til finalerne, og her opnåede hun at få titlen som sec. A ungdyrchampion, reserve hoppe champion og reserve supreme champion, så det var rigtigt godt.

Juli
Landsskuet i Herning er også en stor begivenhed, og i år havde vi taget et par sec. A med. Shamrock Micro Cleveland klarede sig bedst, og opnåede 23 p. + ærespræmie, samt adgang til fælleskonkurrencen om Skuets Bedste Hingst. Gribsvads Flora på 3 år opnåede 22 p.
Juni

Allerede ugen efter det Fynske Dyrskue blev det tid for Fyns Junishow, som også er ved at blive en klassiker. Gribsvads Freesia måtte også denne gang se sig slået af Fakla Coco Chanel, men begge gik hele vejen, og blev hhv. Champion og reserve, både ungdyr, hoppe og overall sec. A. Gribsvads Bibbi Jo blev n.r 3 i sin klasse, mens hendes føl Gribsvads General Ramsey Jo vandt følklasse for sec. C, blev. reserve overall føl champion og havde også kvalitet til at kunne få titlen som reserve hingstechampion sec. C. Alt i alt en rigtig dejlig dag - endnu godt arrangeret og vejret var heller ikke så ringe endda.

***

Et af årets højdepunkter er det Fynske Dyrskue - 3 gode dage i godt selskab er altid hyggeligt. Vi havde den 3-års sec. A hoppe Gribsvads Flora og sec. C følhoppen Gribsvads Zahir Jo med. Begge opnåede 23 p. med ærespræmie, og fik også begge adgang til fælleskonkurrencerne på tværs af racer.

Maj
Til det Fynske Plageskue for Ponyracer havde vi Gribsvads Feesia med, og hun blev nr. 2 i sin klasse med 9-9-7-9-8. Gribsvads General Bob tog revanche fra hingsteshowet, og vandt her sin klasse med de flotte points 9-9-8-8-9. Gribsvads Lottie Jo måtte se sig slået at et par andre damer, og blev nr. 3 i klassen, også med gode points: 9-8-8-7-8, så det var en hård klasse. Endnu en gang var vi godt tilfredse med bedømmelserne, og havde en rigtig god dag.
April

I bededagsferien blev der tid til et smut til det årlige plageskue på Dorthealyst, hvor vi havde et par årings-hopper med. Sec. C hoppen Gribsvads Lottie Jo blev nr. 2 i sin klasse med rene 7-taller, mens det gik meget bedre med sec. A hoppen Gribsvads Freesia, der fik de flotte points 9-9-8-9-9, hvilket også rakte til en plads i finalen. Der viste hun sig super godt, og endte på en flot 5. plads i et rigtigt stærkt finalehold.

***

Første weekend i april var det tid til at deltage i foreningens hingsteshow i Neble, og vi havde læsset nogle stykker som vanligt. Gribsvads Figo lagde ud, og med 8 i heheld blev han kendt bevaringsværdig. Gribsvads General Bob blev nr. 2 i sin klasse, og Popsters General Jack blev nr. 4, så dommeren var ikke så begejstret for vores C'ere denne gang. Bedre gik det for A'erne, som nævnt gjorde Gribsvads Figo det godt, og endnu bedre gik det for Shamrock Micro Cleveland, der vandt sin klasse og senere blev reserve senior champion. Igen et flot arrangement med en god stemning.

 

Marts

Vi deltog atter i Hingsteshow for Welsh og Shetland i Egtved, og havde taget et par unge og et par ældre hingste med. De to unge 1-års hingste kom i samme klasse, og Gribsvads General Bob vandt klassen foran staldkammeraten Gribsvads Figo - og Bob fik også en "bevaringsværdig" roset. De to "ganle" klarede sig også fint, de vandt begge deres klasse, og Popsters General Jack blev nr. 4 i seniorchampionatet. Shamrock Micro Cleveland vandt serniorchampionatet, fik guld og endte som Overall Reserve Champion, så det var endnu en gang en rigtig god dag for Team Gribsvad. Og tak til arrangører og sponsorer for et godt show og mange flotte præmier.

***

Her i marts begynder sec. C føllene at dukke op, det første blev til et fint rødt hoppeføl med Gribsvads Baiche som mor. Og Gribsvads Zahir Jo fik sit første føl, og det blev et dejligt brunt hingsteføl.

Et par af de unge hingste er nu blevet til vallakker, og de bliver sat i tilridning i starten af april - der skal nok blive nogle gode rideponyer ud af dem, de savner i hvert fald hverken udstråling eller gang.

Januar

Så kom årets første føl, igen er det Gribsvads Sipsy, der ligger ud, og leverer et flot hingsteføl.

***

Et nyt år er startet, og der ses frem til en masse gode oplevelser endnu en gang. Til en start kan vi introducere Ewyn Reaction, en dejlig sort sec. C hingsteplag, som blev indkøbt på Cob sales 2015. Han er - som navnet måske antyder - efter Parvadean Reaction, der virkede i Danmark fra midten af '90erne til 2002, hvor han kom tilbage til Wales. Vi håber, at "lille" Reaction kan følge i farens fodspor på sigt, hvis han udvikler sig tilfredsstillende.

Foto fra auktionsdagen, hvor han ser lidt fortabt ud, men han skal nok komme efter det.

***

Årets føl bliver lidt en "gentagelse" fra 2015, idet sec. A føllene igen er efter Shamrock Micro Cleveland, ligesom det er Popsters Genereal Jack, der bliver far til sec. C føllene. Vi var meget tilfredse med 2015 føllene, så ingen grund til ikke at gentage successen.

 
 

Arkiv 2015

Arkiv 2014

Arkiv 2013

Arkiv 2012

Arkiv 2011

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006