Nyheder

2017
 
Gamle nyheder findes i arkiv - se links nederst på denne side
 
December

Mange tak for endnu et fantastisk welsh-år.

Glædelig jul og godt nytår!

 
Oktober

Oktober er lig med Oktobershow, så selvfølgelig drog vi af sted mod Jylland endnu en gang. Denne gang havde vi ladet sec. C'erne blive hjemme, men til gengæld var der fyldt op med sec. A - 4 stk. i alt. Først for var Fakla Capone, der vandt sin klasse og siden blev reserve junior champion - det tegner ganske godt for en kommende fremtid som avlshingst hos os.

Næste deltagere var Gribsvads Sif og Gribsvads Freesia, som igen endte i samme klasse. Denne gang vandt Sif foran Freesia, og begge gik videre til delfinalerne.

Endelig havde vi fået støvet Sifs mor Gribsvads Sipsy af - hun var i topform efter Hærvejsturen, og blev nr. 2 i sin klasse, kun slået af den senere BIS-vinder, så det var ganske tilfredsstillende for en 15-årig dame.

Og i lighed med sidste år deltog vi i stutterikonkurrencen, og i år var det de 3 sec. A hopper, Gribsvads Sipsy, med datteren Gribsvads Sif og hendes halvsøster Gribsvads Freesia, som endnu engang sikrede stutteri Gribsvad førstepladsen og ikke mindst æren i denne stutterikonkurrence.

Endnu engang et godt show, flot arrangret og med stor tilslutning og masser af flotte præmier.

September

Da der ikke lige var nogle shows i september, så vi tog de to - af Mathias - nytilkørte sec. A hopper Gribsvads Sipsy og Gribsvads Flora med på tur. Vi havde en fantastisk tur ned ad Hærvejen, hvor welshponyerne atter viste deres værd - de er fantastiske brugsponyer.

 

August

Ligesom kåringen starter august, så slutter august altid med Fyns Følskue. Her havde vi taget et enkelt sec. A og to sec. C føl med. Det var hingsteføllene, der lagde ud, og Gribsvads General Bentho Jo lagde fint ud med karaktererne 8-7-8-9-8.

Lidt senere var det hoppernes tur, og her vandt Gribsvads Syren en flot klasse med karakterene 8-8-8-9-8. Sidst men bestemt ikke mindst blev det Gribsvads Micha Jos tur, og også hun vandt sin klasse med super flotte points: 9-8-8-9-9, og dermed var alle tre med deres røde rosetter kvalificerede til delfinalerne.

Her var det klart Gribsvads Micha Jo, der trak det allerlængste strå, idet hun løb af med titlen Bedste hoppeføl/BEST-IN-SHOW! Men lige efter hende fulgte Gribsvads Syren, så det var næsten en dobbeltsejr endnu engang.

***

August startede traditionen tro med kåringsweekend, og med til kåringen havde vi taget Gribsvads Zitzu. Hun blev kåret i 2. kl. med et gennemsnit på 8,1 point. I showklasserne dagen efter stod hun nr. 2 til Gribsvads Freesia, som dermed vandt sin klasse. I championaterne tog begge hopper også nogle titler, idet Gribsvads Freesia blev ungdyr-, hoppe- og supreme champion sec. A, mens Zitzu blev reserve ungdyrchampion sec. A. Et godt arrangement hele vejen igennem, men ikke mindst festen om aftenen var et af højdepunkterne.

Juni

Allerede weekenden efter drog vi af sted til Det fynske Dyrskue, og igen havde vi sec. A halvsøstre med. Gribsvads Zitzu var med igen, og hendes makker denne weekend blev Gribsvads Freesia. Det gik rigtigt fint for dem begge, Girbsvads Zitzu fik 23 p. og vandt klassen, ligesom Gribsvads Freesia gjorde - dog med de meget eftertragtede max. 24 points! Og begge opnåede også ærespræmier, så det var et godt dyrskue igen, i godt selskab.

***

Første punkt på programmet i juni var Fyns Junishow, hvor vi deltog med de to halvsøstre Gribsvads Zitzu og Gribsvads Sif. Denne gang var det Zitzus tur til at stå foran, idet hun blev nr. 2 i klassen lige foran Sif. Senere på dagen snuppede Gribsvads Zitzu også nogle af de eftertragtede championatstitler, idet hun blev reserve ungdyr-, reserve hoppe- og reserve supreme champion sec. A - i alle tilfælde kun slået at den senere BIS-vinder Fakla Coco Chanel.

Gribsvads Zitzu

Gribsvads Sif

 
Maj

Der er kommet lidt flere føl - alle sec. C - idet Gribsvads Little Jo og Gribsvads Bibbi Jo begge har fået hingsteføl, mens Gribsvads Zahir Jo har leveret et sort hoppeføl. Der er mere info og fotos af dem på følsiden

***

Traditionen tro drog vi af sted til Fyns Plageskue den første lørdag i maj. Vi havde 4 stk. med - 1 sec. C og 3 sec. A. Først for var 1-års hingste Fakla Capone - aka Lille-Keld - og han lagde godt ud med de flotte points 9-9-8-8-9, og dermed var den første delfinaleplads sikret.

Den anden 1-års vi havde med, var Gribsvads Lissi Jo, som havnede på en god 3.plads i holdet med 5 x 8-taller, og endnu en plads i delfinalen for 1-års.

Vi havde de to 2-års hopper Gribsvads Sif og Gribsvads Freesia med i samme hold, og det var Sif, der trak det længste strå med 9-9-9-8-9, og slog dermed sin ½-søster Freesia, der fik 9-9-8-8-9 - og selvfølgelig var de så også begge videre til delfinalen for 2-års.

Det gik rigtigt fint i delfinalerne, vi endte med at få alle de 3 sec. A med i den endelige finale, hvor Fakla Capone blev nr. 9 ud af de ialt 14 dyr. Men Gribsvads Sif og Gribsvads Freesia var begge stadig flyvende og endte med at hive en dobbeltsejr hjem - de snuppede hhv. Best-in-Show og reserve-BIS titlerne; godt hjulpet på vej af Mette og Malene!

Det var en rigtig god dag - stor tak til hælperne, arrangørerne og ærespræmiegiverne for en mindeværdig oplevelse.

 
April
 

 

Vi fik også læsset et par ponyer, så vi kunne deltage i plageskuet på Dorthealyst. Den første i ringen var den 2-års sec. A hoppe, Gribsvads Freesia, der vandt sin klasse med de flotte points: 9-9-8-8-9.

Den 1-års sec. C hoppe kom i skrapt selskab, og endte på en god 3.plads i holdet med rene 8-taller.

Gribsvads Freesia kvalificerede sig til finalen, og var derme blandt de sidste 8, der skulle dyste om at blive Best-In-Show. Det var lige ved og næsten - hun blev slået på målstregen, og endte som reserve-BIS; men det var heller ikke så ringe endda.

***

De første føl er dukket op - Gribsvads Baiche og Gribsvads Flower er begge nedkommet med fine hoppeføl, så det er en god start.

***

Til forenings hingsteshow havde vi valgt at tage 4 stk. med; Fakla Capone, Springbourne Equerry, Gribsvads General Ramsey Jo og Gribsvads General Bob. Bedst gik det for Fakla Capone, der fik 8-8-9-9-9 og siden blev reserve ungdyrchampion.

 

Foto. Zanne Jedig

 
Marts
 

Til hingsteshowet i Jylland deltog vi med 4 hingste; 2 sec. A og 2 sec. C. Først for var Gribsvads General Ramsey Jo og Fakla Capone, der blev hhv. nr. 2 og 3 i klassen. Ramsey viste sin gode bevægelse rigtigt fint, mens "lille-Keld" tog det lidt for roligt, så det blev knap så prngende, som vi ved han rent faktisk kan gøre det.

 

 

 

Næste i rækken var Gribsvads General Bob, der blev nr. 4 i en stærk klasse, der blev vundet af den senere reserve-BIS.

 

Sidste mand i ringen var Springbourne Equerry, som opnåede en 3. plads i klassen.

Et rigtigt fint show med mange gode dyr, så det var svært at konkurrere med dem. Men det var dejligt at kunne have 4 hingste med, der alle opførte sig rigtigt godt, tak for hjælpen til alle i teamet - det var en fornøjelse.

 
Februar
 
Vi var af sted til den hollandske hingstekåring som sædvanligt, og så frem til at se Micro, der var tilmeldt. Desværre var han blevet syg, og mødte ikke frem, men til efterkåringen blev han senere kåret med 1. præmie, så det var dejligt. Håber at se ham til næste år, hvor der sikkert også dukker nogle fine hollandske føl op efter ham.

Januar

Så er der taget hul på et nyt år, og vi glæder os som sædvanligt til dels at komme ud og møde welsh-folket på showpladserne, og dels til årets føl. Endnu engang er det Popsters General Jack, der er far til de kommende sec. C føl, og Shamrock Micro Cleveland til sec. A føllene. Det bliver så Micros sidste årgang føl her i Danmark, idet han jo er tilbage i sit fædreland. Han er savnet her, men vi glæder os til at gense ham til den hollandske hingstekåring i februar, hvor han er tilmeldt. Til at ovetage hans rolle som "førsteelsker" hos A'erne har vi i år Springbourne Equerry - også en hingst vi er spændt på at få brugt i avlen.

 
 

Arkiv 2016

Arkiv 2015

Arkiv 2014

Arkiv 2013

Arkiv 2012

Arkiv 2011

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006