Om stutteriet
Nyheder 2018
Til salg
Årets føl 2018
Brugsponyer
Sec. A
Sec. C
Kontakt

 


Nyheder

2018
Gamle nyheder findes i arkiv - se links nederst på denne side
 
December
 
Glædelig jul og godt nytår!
 
November
Vi var igen i år af sted til Brightwells Cob sales, og selv om intentionen var at komme tomhændet hjem, var der et tilbud vi ikke kunne sige nej til. Så her i november landede en smuk sort 1-års sec. C hingst, Nantyfyda Frankie. Han er efter Fronarth Ginola og med Moorcroft Roberto som morfar har han blodlinjer, der burde passe ind i vores avlsplan. Og han er så flink og velhåndteret, at han også kunne have en fremtid som brugspony, så vi er ganske godt tilfreds med det indkøb, der ikke skulle have været.
 
Oktober
 

Vi deltog også i årets oktobershow, og det var et godt show med lidt blandede resultater. Vores ungdyr var i hårdt selskab, så Gribsvads Syren og Gribsvads Lilje opnåede begge en 4. plads i deres respektive klasser. Bedre gik det for de lidt ældre dyr, idet både Gribsvads Flower og Gribsvads Sif vandt deres klasser. Gribsvads Sif blev senere nr. 3 i junior chmapionatet for welsh og nr. 4 i junior hoppe championatet på tværs af racer.

Det var årets sidste show for vores vedkommende, og vi kan se tilbage på et godt år med både gode resultater og hyggeligt selskab. Tak til alle arrangører, hjælpere, tilskuere og ikke mindst tak til de flittige og dygtige folk i Team Gribsvad.

 
August
 

Og på samme måde falder Fyns Følskue altid sidste lørdag i august, og her er det en lige så stor tradition at deltage. Denne gang havde vi 4 føl med, to sec. A hoppeføl og to sec. C hingsteføl. Det var hingsteføllenes tur først, og de deltog i dagens største klasse af gode føl. Gribsvads General Power Jo blev placeret som nr. 2 med karaktererne 8-8-7-9-8, og fik dermed adgang til delfinalen for hingsteføl.

Gribsvads Black Prince opnåede en 4. plads i holdet, han imponerede også med sin gang og fik karaktererne 7-7-7-9-8

Over middag blev det hoppeføllenes tur, og her vandt sec. A føllet Gribsvads Viol klassen med karaktererne 8-8-7-8-8, hvilket gav adgang til delfinalen for hoppeføl

På 2. pladsen kom Gribsvads Lilje, som på dagen opnåede karaktererne 7-8-6-8-7

Det blev ikke til nogle flotte titler denne gang, der var rigtigt mange gode føl, men vi havde en god dag, og føllene fik oplevet lidt nyt. Stor tak til alle i Team Gribsvad for klargøring og fremvisning, samt til Zanne jedig for billederne.

***

Første weekend i august byder traditionen tro på årets welshkåring, og her havde vi valgt at tage de to ½-søstre Gribsvads Freesia og Gribsvads Sif med. De opnåede lørdag begge kåring i 1. klasse og begge med et gennemsnit på 8,7! Forrest stod Gribsvads Freesia, hvis points fordelte sig med 9998989, og Gribsvads Sif blev nr. 2 med følgende pointfordeling: 9989989. Så to meget ligeværdige damer af god kvalitet.

Søndag deltog de i showklasserne, og blev ikke uventet placeret i samme rækkefølge, med Gribsvads Freesia som nr. 1 og Gribsvads Sif som nr. 2 - begge gik dermed videre til finalerne. Her snuppede de - stadig i samme rækkefølge - titlerne Sec. A ungdyr champion og reserve, sec. A hoppe champion og reserve, og Gribsvads Freesia blev ydermere Supreme champion for sec. A, og sidst - men absolut ikke mindst - Overall Reserve Best-In-Show!

Og med dette flotte resultat tror jeg, hun tillige har gjort sig fortjent til den første guldmedalje, der kan uddeles i det nye medaljesystem.

Og med alle de flotte resultater fulgte en masse mindst lige så flotte ærespræmier, pokaler, sløjfer osv. og vi vil gerne takke alle giverne af dem. Og selvfølgelig tak til Dorthealyst og de flittige frivillige, samt Tema Gribsvad - især Hulda og Henrik - for godt arbejde.

 
Juni

Ugen efter udstillede vi de samme to ponyer på Det Fynske Dyrskue, og de klarede sig rigtigt godt, idet begge hopper opnåede 23 p + ærespræmie, og blev udtaget til at deltage i deres respektive fælleskonkurrence, dvs. Gribsvads Freesia bedste 3-års hoppe og Gribsvads Zahir Jo bedste følhoppe, hvor de begge blev nr. 2, så det var vi ganske tilfredse med.

***

Vi tog af sted til Fyns Junishow med 3 ponyer i alt, og først for var sec. A hoppen Gribsvads Freesia, som blev nr. 2 i klassen, kun slået af sin halvsøster og tidligere staldkammerat Gribsvads Pinka, og de gik selvfølgelig begge videre til finalerne. Og det skulle vise sig, at de fulgtes godt af op gennem rækkerne, idet de - i nævte rækkefølge - tog sig af titlerne ungdyr + reserve, hoppe + reserve samt supreme + reserve champios sec. A: godt gået af de to unge damer, og tillykke til Mette og Hulda.

Næst for var Gribsvads Zahir Jo med sit hingsteføl Gribsvads General Power Jo. Bedst gik det for det unge føl, idet han var i topform (han havde nok tappet alle kræfterne ud af sin mor, som blev nr. 3 i sin klasse) og viste sig så godt frem, at han blev overall reserve føl champion, ungdyr champion og reserve supreme champion sec. C - det tegner godt for fremtiden!

 

April

To uger senere var det tid for Plageskuet på Dorthealyst, hvor vi havde valgt at tage 2 stk. sec. A hopper med. De var i samme klasse, og forrest stod Gribsvads Freesia med 9-8-8-9-9 efterfulgt af Gribsvads Sif med 9-8-8-8-8.

Da reglerne på dette skue er, at det kun er vinderen af klassen, der går videre til delfinalerne, var det slut for Gribsvads Sif for denne gang til trods for hendes flotte points, men Gribsvads Freesia kvalificerede sig til finalen, og endte som reserve BIS sidst på dagen.

***

April bød først på Welshforeningens hingsteshow, og da der denne gang også var åbnet op for plage af begge køn, havde vi valgt at tage lidt forskelligt med. Sec. A 1-års hoppen Gribsvads Syren blev nr. 2 i sin klasse med 7-7-7-8-7, og sec. A 2-års hingsten Fakla Capone blev nr. 3 med 8-7-7-7-7. Samme points og en 2. plads fik 3-års sec. C hingsten Ewyn Reaction.

Bedst gik det for den nu 3-års sec. A hoppe Gribsvads Freesia, der vandt sin klasse med karaktererne 9-9-8-9-9, som senere sikrede hende titlen som Junior hoppechampion.

Tak til Zanne Jedig for billederne!

Marts

I starten af marts tog vi til Fredericia for at deltage i Hingsteshow for welsh og shetland, og vi havde tilmeldt 3 hingste. Gribsvads General Bentho Jo og Fakla Capone blev begge nr. 3 i deres hold, mens Ewyn Reaction blev nr. 2 og fik tilkendt en "Bevaringsværdig" roset.

Det var som sædvanligt et godt arrangement, selv om det ikke lige var vores dag - dog skal nævnes, at Fakla Capone blev vist flot i Old Ladies/Mens Cup, hvor Benth opnåede 41 p. for mønstringen.

Januar

Det nye år bringer et par nye hingste i spil her på stutteriet. Hos sec. A bliver det den unge vindende Fakla Capone, der får muligheden for at betjene stutteriets tophopper, mens det hos sec. C bliver den sorte Ewyn Reaction, der kommer til at bedække de skønne damer.

 

 
 

Arkiv 2017

Arkiv 2016

Arkiv 2015

Arkiv 2014

Arkiv 2013

Arkiv 2012

Arkiv 2011

Arkiv 2010

Arkiv 2009

Arkiv 2008

Arkiv 2007

Arkiv 2006